’The Boys’ nåede nye højder med tredje sæson – men finaleafsnittet gav panderynker

Tredje sæson af ’The Boys’ bød på mange højdepunkter, blandt andet et hedt superheltesexorgie, men finaleafsnittet sluttede på en overraskende flad node. Vi tager et hovedspring ned i sæsonens største spoilers og overraskelser.
’The Boys’ nåede nye højder med tredje sæson – men finaleafsnittet gav panderynker
'The Boys' sæson 3. (Foto: Amazon Prime Video)

OBS: Artiklen indeholder spoilers af samtlige afsnit af ‘The Boys’ sæson 3. Har du ikke set sæsonen endnu, kan du læse vores spoilerfri anmeldelse her.

Bedst som man troede, at Eric Kripke og co. ikke kunne vride mere ravruskende galskab ud af den i forvejen underholdende ’The Boys’, blev man modbevist i sæson 3.

Dem, der måske havde frygtet, at toppen var nået med den forrygende anden sæson, måtte indse, at kaninerne fortsat springer op af Kripkes hat.

Set over hele sæsonen har der været en klar overvægt af lyspunkter – heriblandt seriens absolut bedste afsnit, ’Herogasm’, der bød på en episk showdown mellem Soldier Boy (Jensen Ackless), Homelander, Butcher og Hughie, hvoraf de to sidstnævnte var dopet med det midlertidige superhelteserum, Compound V24.

Og nå ja … Som afsnittets titel så fint antyder, så udspillede begivenhederne sig under et gigantisk sexorgie, hvor superheltene på mere end én måde gik i flæsket på hinanden.

Det lader også til, at forfatterne har sat ekstra fut under de satiriske kedler. I løbet af de otte afsnit får den nemlig alt, hvad den kan trække af #metoo, Black Lives Matter, toxic masculinity, trumpisme, magtfuldkommenhed og misinformation.

De mange højdepunkter til trods efterlod sæsonens antiklimatiske finaleafsnit ’The Instant White-Hot Wild’dog  mig med en besk eftersmag i munden.

Faderkomplekser

Et af sæsonens største plottwists kom i slutningen af syvende afsnit, ’Here Comes a Candle to Light You to Bed’, hvor Soldier Boy ringer til en måbende Homelander og fortæller ham, at han er hans biologiske far.

Gode nyheder for Homelander, som altid har ønsket sig en farmand – knap så gode nyheder for Billy Butcher, hvis plan var at bruge Soldier Boy til at sætte en endegyldig stopper for superskurken.

Heldigvis for Butcher viste mødet mellem far og søn sig at være en skuffelse for Soldier Boy, og i finaleafsnittet går den skingrende skøre Captain America-parodi i kødet på både sønnen Homelander og barnebarnet Ryan.

Formentlig et godt stykke fra den rørende reunion, Homelander havde forestillet sig …

‘The Boys’ sæson 3. (Foto: Amazon Prime Video)

Samtidig deltager Queen Maeve, Starlight og samtlige medlemmer af The Boys i familiedramaet, som udspiller sig midt i Vought Tower.

Afsnittet gav på sin vis fin mening med sit fokus på faderkomplekser, som hele tiden har været præsent hos centrale karakterer gennem serien: Butchers voldelige far, Homelanders forkvaklede forhold til adoptivfaren Dr. Vogelbaum og Hughies frustrationer over sin fars (Simon Pegg) manglende evne og lyst til at kæmpe imod, når omverdenen træder på ham. Også MM, Frenchie og Soldier Boy døjer med mærkbare daddy issues.

Frustrerende død

Alligevel føltes finalen en anelse antiklimatisk og småskuffende – især med tanke på at niveauet har været flyvende sæsonen igennem.

Bevares, afsnittet var alt andet end begivenhedsløst. Homelander dræbte Black Noir, Queen Maeve mistede sine kræfter og et øje, Butchers liv har nu en kort udløbsdato på cirka et år efter sin omgang med det giftige Compound V24, Homelander og Ryan blev genforenet, og Starlight forlod endegyldigt The Seven for at slå pjalterne sammen med Hughie, Butcher og co.

Men det, som de fleste fans nok har ønsket sig, var en bestialsk round two mellem Homelander, Soldier Boy og Butcher efter kamphanernes strabasser i ’Herogasm’. Og her leverede ’The Boys’ ikke varen i finalen.

‘The Boys’ sæson 3. (Foto: Amazon Prime Video)

At Butcher vælger at redde Ryan fra en rablende Soldier Boy og dermed smider sin måske eneste chance for at få Homelander ned med nakken i vasken, taler fint ind i Hughies pointe om, at der gemmer sig et hjerte dybt inde bag britens stenhårde facade.

Men i sidste ende overskygger frustrationerne enhver form for nobel karakterudvikling. Soldier Boy ender, som han startede – i et koma – og skønt vi forhåbentlig ser mere til ham i sæson 4, virker det en anelse unødvendigt at slukke for kontakten for blot at tænde for den igen senere.

På samme måde var Black Noirs død frustrerende. Bedst som han havde fået en form for relevans med sine finurlige animationshallucinationer og en tragisk baggrundshistorie, flår Homelander indvoldene ud på ninjaen. Sikke et spild …

Forhåbentlig får Kripke og co. prikket hul på bylden i sæson 4 og serverer os et ordentlig rematch mellem Homelander og Butcher – det fortjener begge karakterer. Og seriens fans.

Men alt i alt gav finaleafsnittets status quo flere panderynker end kuldegysninger.

Trump-bashing

Og så gider jeg ikke være mavesur længere.

For resten af tredje sæson leverede masser af højdepunkter. Frenchie og Kimikos vidunderlige dansenummer til tonerne af Judy Garlands energiske ’I Got Rythm’ viste en ny, romantisk side af serien. Mere af den slags eksperimenter i fremtiden, tak!

MM fik endelig rum til at være mere end The Boys-holdets bomstærke lim og gav Laz Alonso mulighed for at vise sine facetter som en dybt traumatiseret karakter, der lider af OCD, og hvis familie blev slået ihjel af Soldier Boy.

Hughies magtesløshed manifesterede sig i et misbrug af Compound V24, som skubbede ham væk i sit forhold til Starlight. Han kæmpede i forvejen med at acceptere sin fysiske underlegenhed og var synligt ramt på stoltheden, hver eneste gang han måtte række Starlight syltetøjsglasset for at få hjælp med at skrue låget af. Gudskelov fik de klinket skårene til sidst.

Kongresmedlemmet Victoria Neuman (isnende godt spillet af Claudia Doumit) fortsatte sit dobbeltspil over for offentligheden og Vought, alt imens et par hoveder røg i svinget. Men måske mest overraskende var det, at hun forrådte sin stedfar Stan Edgar (Giancarlo Esposito), den kyniske CEO af Vought.

‘The Boys’ sæson 3. (Foto: Amazon Prime Video)

Og Homelander … Ja, Homelander fortsatte egentlig bare ud over den mentale afgrund, som han har haft kurs mod siden første sæson. I denne sæson begyndte han dog også at tale med sin spejlrefleksion, hvilket gav sjove Green Goblin-vibes.

I min anmeldelse af de første seks afsnit skrev jeg, at Antony Starr var ved at være Emmy-moden, og den påstand står jeg ved. Han er simpelthen en fornøjelse, hver gang han indtager skærmen. I tredje sæson kommer han hele paletten igennem, hvor han blandt andet nægter at blive cancelled og flyver til angreb mod de etablerede medier som en anden Donald Trump (noget, der har fået seriens højreorienterede fans’ pis i kog).

Den sidste scene i finaleafsnittet, hvor han med sit lasersyn henretter en demonstrant, der kaster en flaske på sønnen Ryan, er egentlig, hvad man har ventet på gennem alle tre sæsoner. Spørgsmålet er nu, om han langt om længe går skridtet videre, og hvad det i så fald vil indebære.

Verdensherredømmet? Offentlige henrettelser af modstandere? Decideret folkemord?

Det må tiden vise, og forhåbentlig har Kripke et tilfredsstillende svar eller to klar i sæson 4.

’The Boys’ sæson 3 kan ses på Amazon Prime Video.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af