‘Joker 2’ får premieredato

‘Joker 2’ får premieredato
Joaquin Phoenix i 'Joker'. (Foto: PR)

Du kan glæde dig til et gensyn med Joaquin Phoenix’ Arthur Fleck, når den imødesete opfølger til storsuccessen ‘Joker’ får premiere i oktober 2024.

Deadline skriver, at ‘Joker: Folie À Deux’ er sat til premiere 4. oktober i 2024, hvilket er fem år efter, den første film fik premiere.

Der er endnu ikke nogen officiel plotlinje til filmen, men Todd Phillips teasede for Phoenix’ tilbagevenden i et Instagrampost i juni sidste år.

Samtidig rygtes det, at filmen vil være en musical – langt fra den mørke referenceramme fra første film, der trak på Scorseses hovedværker som ‘Taxi Driver’ og ‘King of Comedy’.

Undertitlen antyder, at han får selskab af en partner in crime at spille sin galskab op imod. Rygterne går lige nu på, at ingen ringere end Lady Gaga skal spille Harley Quinn.

Den første ombæring af franchisen blev yderst indbringende for Warner Bros. Filmen omsatte for over en milliard dollar på verdensplan mod et (i superhelte-regi) beskedent budget på mellem 55 og 70 millioner dollar.

Også kritikerne var begejstrede, blandt andet her på siden hvor filmen modtog fire stjerner. Filmen gik også sin sejrsgang i prisssæsonen: Først med Guldløven i Venedig, dernæst med 11 Oscar-nomineringer og to statuetter.

Phillips havde selv afvist at lave en toer forud for premieren på ‘Joker’, men har tilsyneladende fået andre tanker efter den voldsomme succes. Da rygterne om en efterfølger blomstrede for snart tre år siden, kaldte Soundvenues Lise Ulrich den potentielle efterfølger: »Årets værste Hollywood-idé«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af