’Klovn’ sæson 9 afsnit 4: McFly-sex, selvforsvar og reunion gav årgangens hidtil skarpeste episode

Ugens ’Klovn’-afsnit, ’Alter Ego, var 27 minutters ren optur.
’Klovn’ sæson 9 afsnit 4: McFly-sex, selvforsvar og reunion gav årgangens hidtil skarpeste episode
'Klovn' sæson 9 afsnit 4. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Ugens optur ….

… er simpelthen hele afsnittet. ’Alter Ego’ er sæsonens hidtil skarpeste, så jeg ser ingen grund til at fedte med rosen – samtlige 27 minutter er ganske enkelt optur.

’Klovn’-duoen tager på tur til en gymnasiereunion i Jyllinge, Frank iført et funklende Rolex-ur og Casper en sur mine, da hans stalker skråstreg potentielle weekendsexpartner viste sig at være efter ham med en gasbrænder. En klassisk fredag eftermiddag, vi alle kan nikke genkendende til.

Der går selvfølgelig ikke længe, før både det nye bling og Casper får sat en kæp i hjulet på, hvad der ellers skulle have været Franks helt store aften med the one that got away.

På manusholdet har vi endnu engang det for nyligt påsatte tredje ben i ’Klovn’-taburetten, Neel Feldtstedt, der sidste år viste, at så længe man har talent, kan man altså godt komme susende ind på den danske Hollywood-scene som et lyn fra en klar himmel uden skyggen af anciennitet.

Og med sin manuskriptkreditering på den svært underholdende ’Alter Ego’-episode cementerer hun i sandhed, at hun er kommet for at blive til, tør jeg næsten godt sige, vores alles glæde.

Måske ’Klassefesten 4’ skulle give Neel et kald.

Ugens urban dictionary-tilføjelse

Det er næste uhyggeligt, hvordan Casper formår at hive (for ham) relevant terminologi frem fra ærmet, hver eneste gang chancen byder sig. En eller anden dag må han og Martin Kongstad sætte sig ned på Byens Kro og forfatte et manifest eller et leksikon af en art, så vi andre dødelige har en chance for at følge med.

’Alter Ego’giver os to nye termer, som enhver inkarneret ’Klovn’-fan skal skrive bag øret (hvis der er plads).

‘Klovn’ sæson 9 afsnit 4. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Kendissex: Når man er sammen med en, der kun er sammen med en, fordi man er kendt. Vedkommende har sex med myten, legenden, fantasien, hvilket smitter af på en selv, så ens alter ego bliver vækket, så man bliver den myte. (Ugens utroværdige – det alter ego har vist været lysvågent hos CC længe.)

McFly-sex: Man går tilbage i tiden og får lukket noget, man skulle have klaret dengang. Og så tilbage til nutiden. »Det er McFly-sex!«Jeg er ikke helt sikker på, at Casper har set den samme ’Tilbage til fremtiden’, som jeg har.

Ugens krænkelse

Jeg har efterhånden hørt om mange forskellige forsvarsteknikker. Taekwondo. Karate. Krav Maga. Jiu-Jitso. Den gode gamle klassiker: tøm lommerne og løb. Men Caspers bud på en fornuftig reaktion i en farlig situation er, må jeg blankt indrømme, ny for mig:

Hiv pikken frem i selvforsvar.

Om han er på en særlig svampekur i Åndehullet, eller om han fik solstik af analtanning, skal jeg ikke kunne sige, men jeg tvivler på, at lige præcis dette move vil dukke op i den næste ’Expendables’.

Derudover vil jeg tilføje, at det er ret overskudsagtigt af skadedyrsbekæmperen bare at fortsætte med sit arbejde efter at være udsat for en blottende Casper Christensen, muligvis i en form for forsvarsposition.

Ugens citat

Hvis onkelhumoren i mig havde det endelige ord, ville følgende dialogudveksling mellem Frank og Rikke cykle afsted med den gule førertrøje:

Rikke (kigger på Franks Rolex]): »Nå, det går godt, kan jeg forstå«.

Frank: »Det kan klokken i hvert fald«.

Cadeau til Frank Hvam, hvis det er improviseret på stedet!

‘Klovn’ sæson 9 afsnit 4. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Men ugens citat går altså igen til Casper. På mystisk vis formår han at overhale Frank, der er på vej hjem, lukker sig selv ind med en nøgle, Frank tydeligvis ikke var klar over, han havde, og siger så, når Frank træder ind ad døren (til sit eget hus): »Shit, mand, du kunne sgu da godt lige banke på«.

Findes der en smukkere måde at opsummere Frank og Caspers forhold på?

Ugens Muffi

Der er næsten ikke noget sjovere, end når Casper Christensen skal spille noget i nærheden af underdanig. Og når Frank beslutter sig for at parkere ham i bilen uden for Jyllinge-festen som en anden Golden Retriever, så bestiger Casper altså en helt ny tinde af føjelighed, som er et sjældent, men velkomment syn.

Hver gang Frank bliver kaldt tilbage til bilen for at gøre status med Casper, bliver situationen sjovere og sjovere. Og hvad bilder Frank sig egentlig ind at servere ham (kartoffel)chips med så meget salt på?

‘Klovn’ sæson 9 afsnit 4. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Det ender naturligvis med, at Casper kommer dansende ind til Franks reunion, lander en invitation fra værtinden, danser med alle de gamle elever, inviterer hele 3.y på en tur til Krakow og scorer the one that got away. For som Casper selv siger, så var han da »bare glad for at se dem alle sammen igen. Eller, ikke igen«.

Ugens bundlinje

’Alter Ego’ lægger en ny standard for denne sæson af ’Klovn’. Casper får fremmanet et par nye udtryk til sit kommende CC-leksikon, Frank lærer, at guldure ikke er noget for ham, Fnug og Mia kommer lidt tættere på eller lidt længere fra hinanden, afhængigt af hvem du spørger, og Bøllemis får sit længeventede comeback (pun not intended).

Jeg undrer mig dog stadig over, om det nogensinde lykkedes Frank at hente den Sous Vide …

’Klovn’ kan ses på TV 2 Play.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af