Quentin Tarantino kårer den bedste film nogensinde

Quentin Tarantino kårer den bedste film nogensinde
Quentin Tarantino. (Foto: Frazer Harrison)

Quentin Tarantino er en filmnørd udover det sædvanlige, så naturligvis har han også en mening om, hvordan filmkanon ser ud.

I en episode af podcasten Reelblend gav instruktøren for nyligt sit bud på, hvilken film der er den bedste nogensinde. Og ikke overraskende gik den prestigefulde plads til en ikonisk Hollywood-basker fra Tarantinos barndom.

Ifølge Tarantino er det nemlig Steven Spielbergs milepæl ‘Jaws’, der fortjener titlen som den bedste film nogensinde. Med den lille parentes at han skelner mellem movie og film – hvad der lyder til at dække over henholdsvis popcornsfilm og film, der vinder priser ved festivaler, hvor ‘Jaws’ ifølge instruktøren falder i førstnævnte kategori.

»Jeg synes, at ‘Jaws’ er den bedste film nogensinde. Måske ikke den bedste film, men den bedste movie nogensinde. Og så er der andre film, som kan klemme sig ind i samme sjældne luftlag. Men når det gælder en movie, så er der ingen måde at lave dem bedre end ‘Jaws’. Intet er over ‘Jaws’. Det er den bedste film nogensinde. Og den viser, hvor dårligt timet de fleste film før ‘Jaws’ var«, siger instruktøren ifølge Cinema Blend.

‘Jaws’ udkom i 1975 og blev Steven Spielbergs helt store gennembrud. Den omsatte for over 470 millioner dollar ved billetlugerne. Justerer man for inflation, svarer det til over to milliarder dollar, hvilket gør filmen til den syvende mest sælgende film på verdensplan.

Filmen, der handler om titlens dræberhaj, som plager en strandby ved Cape Cod og sætter den lokale sherif på en prøve, indvarslede high concept-filmens komme og et skifte i New Hollywood mod blockbusterfilm. ‘Jaws’ blev dog også hyldet som en kunstnerisk succes, blandt andet med tre Oscar-statuetter.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af