‘Riget Exodus’ får premieredato – se traileren her

‘Riget Exodus’ får premieredato – se traileren her
Nikolaj Lie Kaas i 'Riget Exodus'. (Foto: Zentropa)

Så er nedtællingen officielt begyndt!

Den 9. oktober byder ‘Riget: Exodus’ indenfor på Lars von Triers mareridtsversion af landets største hospital. Og i dag har Zentropa løftet sløret for seriens første teaser samt en længere række stjernespækkede karakterplakater, som du kan se et udvalg af her:

Mikael Persbrandt i ‘Riget Exodus’. (Foto: Zentropa)

Mikael Persbrandt er overlæge Helmer Jr. – søn af den legendariske, dansk-hadende Stig Helmer (spillet af Ernst Hugo Järegård i ‘Riget’s første to sæsoner).

Bodil Jørgensen i ‘Riget Exodus’. (Foto: Zentropa)

Bodil Jørgensen spiller søvngængeren Karen som fornemmer, at porten til Riget er ved at åbne sig på ny.

Alexander Skarsgård i ‘Riget Exodus’. (Foto: Zentropa)

Alexander Skarsgård spiller advokat for de mange (givetvis utilfredse) svenske ansatte på Rigshospitalet. En rolle, han arver fra sin far Stellan Skarsgård, som medvirkede i seriens anden sæson.

Ghita Nørby i ‘Riget Exodus’. (Foto: Zentropa)

Ghita Nørby vender tilbage som den nu tidligere narkoselæge Rigmor.

Laura Christensen i ‘Riget Exodus’. (Foto: Zentropa)

Laura Christensen genoptager rollen som pigen Mona, der blev hjerneskadet efter en fejloperation af lægen Helmer.

Nikolaj Lie Kaas i ‘Riget Exodus’. (Foto: Zentropa)

Nikolaj Lie Kaas spiller den indebrændte reservelæge Filip Naver.

Søren Pilmark i ‘Riget Exodus’. (Foto: Zentropa)

Endnu en gammel kending: Søren Pilmark genoptager rollen som reservelægen Krogshøj, også kaldet Krogen.

Det har været småt med detaljer om selve plottet i serien – akkurat som det skal være – men Zentropa skriver følgende i en pressemeddelelse:

Stærkt påvirket af spøgelses tv-serien ‘Riget’ søger søvngængeren Karen svar på seriens uafklarede spørgsmål for at redde hospitalet fra undergang. En aften, da Karen går i søvne, ender hun på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til ‘Riget’ er begyndt at åbne sig på ny.

Med ‘Riget Exodus’ fortsætter og afslutter Lars von Trier sin internationalt berømmede kultserie-klassiker fra 90’erne: Spøgelseshistorien om hospitalet ved blegedammene hvor det onde har vundet fodfæste, og lægevidenskaben har sin daglige kamp med sig selv, med svenskerne og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding af gys, gru og grin.

Se teaseren her:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Foruden de ovenstående skuespillere får vi også et gensyn med Udo Kier som Lillebror – nu Storebror! – Henning Jensen som hospitalsdirektør Bob, Solbjørg Højfeld som sygeplejersken Camilla, og Peter Mygind som Mogge.

Øvrige nye navne tæller Lars Mikkelsen som den konfliktsky administrerende overlæge Pontopidan, hvis sekretær Fru Svendsen spilles af Birthe Neumann. Nicolas Bro er portøren Bulder, og Rigets helt nye opvaskere spilles af Jesper Sørensen og en specialfremstillet robot.

Svenske Tuva Novotny spiller neuropsykologen Anna, Ida Engvoll spiller hackeren Kalle, og resten af det store cast udgøres af David Dencik, Anders Mossling, Asta August, Jens Albinus, Victoria Carmen Sonne, Danica Curcic, Charlotte Sieling, Cyron Melville, Paul Hüttel og Stig Hoffmeyer.

‘Riget Exodus’ får ekslusiv premiere på Viaplay den 9. oktober, hvorefter den senere på året også lander på DR.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af