’The White Lotus’-skaber i Danmark: Sådan kommer sæson 2 til at adskille sig fra den første

Hvad har Casper Christensen, Noma og Roskilde Festival at gøre med ‘The White Lotus’ sæson 2, og hvordan vil den adskille sig fra første sæson af HBO’s hitserie? Produceren bag åbnede op under sit besøg på Copenhagen TV Festival denne uge.
’The White Lotus’-skaber i Danmark: Sådan kommer sæson 2 til at adskille sig fra den første
'The White Lotus'. (Foto: HBO)

Det bedste stykke fiktion, der er kommet ud af pandemien?

Det kunne meget vel være HBO-serien ’The White Lotus’ om ansatte og gæster på et luksushotel på Hawaii, en overraskende og underholdende satire over klasse og ulighed forankret i en stribe usædvanligt skarpe karakterer.

Serien er skabt af den brillante manusforfatter/instruktør Mike White, godt hjulpet af hans faste producermakker David Bernard.

Tidligere på ugen besøgte Bernard den store branchekonference Copenhagen TV Festival til en talk, hvor han både fortalte om de danske tråde i ’The White Lotus’-successen og løftede mere af sløret for, hvad vi kan vente os i opfølgeren, end der hidtil har været fremme.

Anden sæson kommer til at foregå på Sicilien med et nyt cast (heriblandt Aubrey Plaza, F. Murray Abraham, Tom Hollander, Haley Lu Richardson og Theo James) og Jennifer Coolidge som eneste genganger fra første ombæring. 

Forinden havde White og Bernard ledt efter locations i Frankrig og andre steder i Italien, men Sicilien blev valgt, fordi stedet føltes meget specifikt, fortalte David Bernard, og fordi der var en kultur, som knyttede sig til nogle af de temaer, der kommer til at bære sæsonen, som kønnenes kamp, toksisk maskulinitet, jalousi og kærlighed.

Selvom anden sæson er optaget på et Four Seasons-hotel ligesom sæson 1, er der stor forskel på de to sæsoner, fortalte produceren i samtalen med den danske producer Kasper Frederik Colding.

»Sæson 2 er strukturelt meget anderledes. Sæson 1 havde meget fokus på de ansatte, med udgangspunkt i Armand. Sæson 2 fokuserer mere på gæsterne. Og emnet er anderledes. Det er mere en bedroom farce. Det er lige så skarpt og satirisk og kritisk, bare om et nyt emne. Vi ville ikke prøve at gentage magien fra sæson 1, men bevarer dna’et«, forklarede Bernard og røbede en inspiration fra to nordiske mestre.

»Det er inspireret af Bergman og Trier, der udforsker forskellige moralske fortællinger og tematikker i hver film. En sæson 3 vil så tage et helt nyt emne op, og til sammen vil det sige noget om den menneskelige erfaring«.

En lys idé

Første sæson ’The White Lotus’ havde en usædvanlig tilblivelsesproces, fortalte David Bernard under tv-festivalen.

Han og Mike White arbejdede egentlig på en film, som de ville optage i Skandinavien, hvor de ledte efter locations i både Danmark, Sverige og Finland.

Den var et mulehår fra at få grønt lys, men så kom covid-19, og projektet faldt sammen. De kæmpede videre, fik ny finansiering, men det faldt igen til jorden i sidste øjeblik.

Det fik Mike White til at skrive til HBO, for hvem han tidligere havde skabt den dybt originale serie ’Enlightened’ med Laura Dern, at han intet havde at lave, så … De svarede, at hvis han havde en idé, han kunne lave lynhurtigt, allerede i 2021, så var de klar. 

»Han sagde: ’Ja ja, det har jeg’. Men det havde han ikke. Få måneder efter i 2020 var vi på Hawaii og indspillede ’The White Lotus’«, fortalte David Bernard.

David Bernard i samtale med Kasper Frederik Colding under Copenhagen TV Festival. (Foto: Ernst Tobisch/Copenhagen TV Festival)

Historien, de endte med at lave, bragte ideer, som de tidligere havde rumsteret med, sammen. De havde et årti tidligere arbejdet på en miniserie om et par på bryllupsrejse, hvor kvinden fandt ud af, at hendes mand ikke helt var den, hun troede, han var, og hvor der kom penge imellem den.

»Men vi fik at vide, at ingen ville lave miniserier. Alle var på det tidspunkt optaget af, at det skulle være flere sæsoner. Det var før ’True Detective’ og nogle af de andre«, sagde David Bernard.

De havde også tidligere skrevet en serie til Jennifer Coolidge om en kvinde, der var sikker på, at hendes mand ville dræbe hende. Men dengang troede ingen på, at nogen ville se en serie med Jennifer Coolidge i en hovedrolle. Karakteren forvandlede de til enken Tanya McQuoid i ‘The White Lotus’.

Febrilske forberedelser

Meget af manuskriptet skrev Mike White, mens holdet gjorde klar på hotellet Maui Four Seasons, og mens de fleste film og serier er igennem utallige gennemskrivninger, var det stort set hans første version af manuskriptet, der blev brugt.

Produktionen gik ekstremt stærkt, også i samlingen af crew og cast, og det var med andre ord så kaotisk, at White og Bernard lovede hinanden, at de aldrig ville gøre det sådan igen.

»Men det endte lidt med at være det samme her med sæson 2. Mike skrev febrilsk derudaf, vi castede febrilsk, vi havde ingen forberedelser … Men måske er det faktisk en god ting«.

Da optagelserne på Sicilien sluttede tidligere i år, tog Mike White og David Bernard faktisk til Danmark, hvor de havde en reservation på Noma og derefter tog på Roskilde Festival. De har haft gode forbindelser til Danmark, siden de for 10 år siden så ‘Klovn’ og solgte en serie med Casper Christensen ind til HBO. En serie, der dog aldrig blev til noget i sidste ende. 

Men Bernard og White har bevaret kontakten, blandt andet til tv-festival-talkens moderator Kasper Frederik Colding, der dengang var ansat i Casper Christensens selskab Douglas. Og Bernard fortalte, at han elsker at komme til landet mod nord.

Kærligheden er gensidig, for ‘The White Lotus’ var også i Danmark et massivt hit, og der er utvivlsomt mange, der kommer til at se med, når sæson 2 lander på HBO Max til oktober.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af