Både Maria Månson og Per Juul Carlsen afskediget af DR i fyringsrunde

Både Maria Månson og Per Juul Carlsen afskediget af DR i fyringsrunde
Maria Månson og Per Juul Carlsen. (Foto: Holger Rytter Hansen)

Det står sølle til med filmekspertisen hos Danmarks public service-flagskib, efter DR har fyret 47 medarbejdere tirsdag, heriblandt 33 i afdelingen for Kultur, Børn og Unge.

To af de afskedigede er således DR’s to filmeksperter Maria Månson og Per Juul Carlsen, der senest har lavet programmet ‘Filmselskabet Delight’ sammen, et program, der nu lukker.

Afskedigelsen sker i forlængelse af, at DR i 2019 lukkede ‘Filmselskabet’, hvor Månson var vært og Juul Carlsen fast gæst, og i 2021 trak stikket på radioprogrammet Filmland, som sidstnævnte havde bestyret i små 20 år.

Per Juul Carlsen har siden leveret filmdækning til Kulturen på P1, mens Maria Månson har været vært for flere kulturprogrammer, senest blandt andet et radioprogram om film og serier, ‘Fokus’, hvis fremtid nu også må betegnes som usikker.

Med fyringen har DR ingen filmanmeldere i huset, en bedrøvelig udvikling, som skal ses i sammenhæng med, at de store dagblade og formiddagsaviser generelt har nedprioriteret filmkritikken de senere år. Tidligere i år besluttede TV 2’s Go’Morgen Danmark desuden, at de ikke ville have ugentlige filmanmeldelser i programmet.

Flere stemmer fra filmmiljøet har over for Politiken udtrykt deres store undren over, hvor stedmoderlig dækningen af film (og serier) fremstår hos DR, der om nogen burde tage opgaven med seriøs filmformidling på sig.

»Det er en katastrofe, at DR ikke har en relevant filmdækning. Det er lige før, vi må ned og kigge på public service-kontrakten, hvor der står, at de skal have en kulturel relevant dækning af Danmark«, siger Rasmus Kloster Bro, formand for Danske Filminstruktører blandt andet til Politiken.

Artiklen er opdateret 8. september med reference til Politikens dækning af fyringerne.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af