Castet til ny Afdeling Q-film offentliggjort – Zaki Youssef skiftet ud som Assad

Castet til ny Afdeling Q-film offentliggjort – Zaki Youssef skiftet ud som Assad
Foto: Armands Virbulis/Nordisk Film

Vi spekulerede allerede lidt i det, da den nye film i rækken af Jussi Adler-Olsen-filmatiseringer, ‘Den grænseløse’, blev annonceret i august uden nogen form for benævnelse af skuespillerne:

At der ville være en eller anden form for udskiftning efter den skuffende ‘Marco effekten’, hvor Ulrich Thomsen og Zaki Youssef for første gang indtog rollerne som Carl Mørck og Assad i Afdeling Q-franchisen.

Og nu er det så offentliggjort, at mens der er genvalg til Thomsen, er Zaki Youssef udskiftet med Afshin Firouzi, et interessant navn, som på det seneste har brændt igennem i DR-serien ‘Fredløs’ og TV 2-serien ‘Dag og nat’.

I en pressemeddelelse fra Nordisk Film hedder det, at Zaki Youssef »træder ud af rollen som Assad, fordi Zaki både er blevet far for nylig og har andre planlagte projekter, som ikke kunne forenes med optagelserne, der er blevet fremrykket et halvt år«.

Om det er den fulde historie, kan man godt tillade sig at sætte spørgsmålstegn ved.

Sofie Torp gentager rollen som Rose fra ‘Marco effekten’ i den nye film, hvor Rose-figuren vil stå centralt. I ‘Den grænseløse’ konfronteres hun nemlig med sin egen traumatiske fortid, efter hun på Bornholm har overværet Carl Mørcks gamle ven og kollega Christian Habersaat tage livet af sig selv til sin afskedsreception.

Også skuespillere som Joachim Fjelstrup, Hedda Stiernstedt, Lisa Carlehed, Søren Malling, Peter Mygind, Helle Fagralid, Rasmus Bjerg, Henrik Noél Olesen, Mads Reuther, Rasmus Hammerich, Ken Vedsegaard og Marina Bouras medvirker i filmen, som Ole Christian Madsen instruerer.

‘Den grænseløse’ er sat til premiere 1. februar 2024.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af