‘Don’t Look Up’-instruktør Adam McKay udstiller morderiske olieselskaber i falsk reklame

‘Don’t Look Up’-instruktør Adam McKay udstiller morderiske olieselskaber i falsk reklame
Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence i 'Don't Look Up'. (Foto: Netflix)

Træt af hyklerisk virksomhedshedspromo fra multinationale selskaber, der søbet ind i opmuntrende musik fortæller, at de kærer sig om verden? Det er filminstruktøren Adam McKay (‘The Big Short’) også. 

I går nåede en falsk reklame for det amerikanske olieselskab Chevron op på 2,5 millioner views med sit noget ærligere indspark i, hvad der egentlig betyder noget, når man er en af verdens største fossile magnater. Og det viste sig at være ‘Don’t Look Up’-komediemageren, der stod bag. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Videoen starter ellers ud som hvilken som helst anden virksomhedsvideo: »Her hos Chevron tror vi på, at intet er mere værdifuldt end liv.

Men så tager tingene hurtigt en drejning, da videoen udmærker »dødt liv« som endnu vigtigere med henvisning til processerne, der skaber fossile ressourcer. Så de kan lave olie så en »pisse sej tank kan smadre en lerhytte«. Til sidst annoncerer selskabet sit nye sandfærdige motto: »Chevron: Vi er fucking ligeglade med dig«. 

Det viste sig hurtigt, at McKay stod bag. Han var den første til at dele videoen på Twitter, og derudover er videoen den eneste, som hans firma Hyperobject Industries har lagt ud på deres YouTube-side. 

Om tankerne bag videoen lagde McKay ikke fingrene i mellem, da han beskrev intentionen og ideen bag til Deadline: 

»Ideen til at lave videoen der gør grin med, hvordan Chevron sammen med alle de andre olieselskaber slår os ihjel hver dag, kom fra det faktum, at Chevron og alle de andre olieselskaber slår os ihjel hver dag«. 

Udover at gå komisk til værks har Adam McKay doneret fire millioner dollars til den klimaaktivistiske fond Climate Emergency, hvor han også sidder i bestyrelsen. 

Klimakatastrofe-satiren ‘Don’t Look Up’ er blandt Netflix’ mest sete film.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af