Hannah Gadsby svinede Netflix for Dave Chappelle-kontrovers, men indgår nu ny aftale med streaminggiganten

Hannah Gadsby svinede Netflix for Dave Chappelle-kontrovers, men indgår nu ny aftale med streaminggiganten
Hanna Gadsby i det nye show 'Douglas'.

Da Netflix mødte stor modstand i kølvandet på Dave Chappelles show ‘The Closer’s indhold om transpersoner, var den banebrydende LGBTQ-komiker Hannah Gadsby, bag ‘Nanette’, blandt de kritiske røster. 

Nu har den kritikerroste komiker, der har fået succes med sine to comedyspecials på Netflix, dog indgået aftale med streaminggiganten om at levere mere indhold til tjenesten. 

Aftalen lå ikke nødvendigvis i kortene efter Gadsby tidligere skosede Netflix i bramfrie vendinger.

Det skete da Netflix-chefen Ted Sarandos brugte den nonbinære komiker som forsvar, efter Chappelle-showet fik Netflix-medarbejdere til at protestere i sympati med tjenestens ansatte LGBTQ-personer. »Hey Ted Sarandos! Lige en hurtig påmindelse om, at jeg ville foretrække hvis du ikke trak mit navn in i dit rod« skrev Gadsby på Instagram tilbage i 2021: 

»Nu skal jeg håndtere endnu mere af det had og den vrede, som Dave Chappelles fans ynder at påføre mig, hver gang Dave får 20 millioner dollars for at videreføre sit følelsesmæssigt afstumpede og ensidige verdenssyn. Du betaler mig ikke i nærheden af nok for at klare konsekvenserne af den slags manipulerende hadefulde tale, du selv nægter at anerkende, Ted. Fuck dig og din amoralske algoritmekult«. 

I forbindelse med den nye aftale skal Hannah Gadsby optage sin tredje comedyspecial for Netflix, samt et show der giver mikrofonen til en række nye comedytalenter, der som komikeren selv er en del af LGBTQ-miljøet. 

»I et forsøg på at åbne den dør videre, jeg selv skulle kæmpe for at komme ind ad, vil jeg kuratere og være vært for et show på Netflix med seks nye kønsdiverse komikere« udtaler Gadsby i en pressemeddelelse: 

»I en notorisk transfobisk industri ønsker jeg at udvide mulighederne for genderqueer optrædende verden over samt udvide diversiteten i publikums tilbud på en af verdens største comedyplatforme. Sammen med et mentorinitiativ for de up-and-coming komikere ønsker programmet at opdyrke den professionelle udvikling for en demografi, som stadig kæmper for at blive hørt. Showet, der bliver optaget i 2023, vil blive en chance for, at verden kan få lov til at høre disse stemmer for første, men helt sikkert ikke sidste gang«.

Hannah Gadsby optræder med sit kommende show ‘Body of Work’ i DR Koncerthuset den 2. november samt i Europahallen i Aalborg 5. november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af