Netflix fjerner LGBTQ-mærkat fra Jeffrey Dahmer-hitserie efter kritik

Netflix fjerner LGBTQ-mærkat fra Jeffrey Dahmer-hitserie efter kritik
Evan Peters som Jeffrey Dahmer i 'Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story'. (Foto: Netflix)

Mens Netflix i øjeblikket storhitter hos publikum med Ryan Murphys nye serie ‘Dahmer’ om seriemorderen Jeffrey Dahmer, har streamingtjenesten også mødt kritik for at promovere værket som en LGBTQ-serie.

Det har fået Netflix til at fjerne LGBTQ-mærkatet fra serien, selvom den teknisk set følger flere homoseksuelle karakterer. Det skriver Variety.

LGBTQ-tagget blev fjernet to dage efter premieren på ‘Dahmer’. Kritikpunktet lød blandt andet: »Det er ikke den form for repræsentation, vi søger« som en bruger skrev på TikTok.

»Netflix, jeg bønfalder jer om at genoverveje at have et LGBTQ-tag på ‘Dahmer’, især som et af seriens første tags, når man åbner appen«, skrev en anden bruger på Twitter.

Normalt bruges tagget om serier som ‘Heartstopper’ og ‘Sex Education’, der portrætterer LGBTQ-karakterer og tematikker i noget andet lys end ‘Dahmer’.

‘Dahmer’ havde premiere for en uge siden og har siden haft den bedste første uge for en ny serie på Netflix nogensinde. Serien er blevet set 196,2 millioner timer på blot fem dage.

Soundvenues anmelder Ditte Fiil Ravn gav serien fire stjerner og skrev blandt andet: »Det er en tung og på mange måder ulidelig affære, men alt er, eller bør til dels også være, ulideligt og ubærligt, når man skal fortælle om mord på virkelige mennesker«.

Serien har desuden mødt kritik af familierne til nogle af Dahmers ofre, som mener, at serien misbruger historien og river op i gamle sår på ondskabsfuld vis.

‘Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af