Porten åbner sig i den første fulde trailer til ‘Riget: Exodus’

Porten åbner sig i den første fulde trailer til ‘Riget: Exodus’
'Riget: Exodus'. (Foto: Christian Geisnaes)

Det kan efterhånden ikke være gået mange levende menneskers næser forbi, at porten til ‘Riget’ er ved at åbne sig på ny. Men nu kan vi endelig få lov til at kigge lidt længere ind ad lågerne.

Den første lange trailer til Lars von Triers ‘Riget: Exodus’ er nemlig er landet:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bodil Jørgensens Karen prøver – stærkt påvirket af serien ‘Riget’ – at redde hospitalet fra undergang.

I den nye trailer kommer vi med hende og portøren Balder på spøgelsesjagt efter Lillebror samt en kældertur ned til de nye opvaskere, Jesper Sørensen og en robot, der synes »det er u-hyggeligt«. Inden der er dømt djævelsk juletræsdans rundt om hele hospitalet. 

Derudover indføres der svenske tilstande, da Rigets nye svenske læge og søn af seriens oprindelige Doktor Helmer, Helmer Jr. (Mikael Persbrandt), smækker et papir påskrevet »en svensk tiger« på whiteboardet og finder hospitalets hemmelige svenske forening.

‘Riget: Exodus’ (Foto: Henrik Ohsten)

Lars von Trier har gaflet et vanvittigt cast, der ud over Bodil Jørgensen blandt andre tæller Ghita Nørby, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, Nicolas Bro, Søren Pilmark, Peter Mygind, Udo Kier, Laura Christensen, Mikael Persbrandt, Tuva Novotny, David Dencik, Alexander Skarsgård, Asta August, Birthe Neumann, Birgitte Raaberg, Henning Jensen, Solbjørg Højfeldt, Jens Albinus, Vic Carmen Sonne, Danica Curcic, Charlotte Sieling, Cyron Melville, Paul Hüttel og Stig Hoffmeyer.

Man kan godt forvente at blive revet rundt på Triers hospitalsgange.

Soundvenues udsendte Jakob Freudendal rapporterede efter verdenspremieren på Venedig Film Festival:

»Lars von Triers rablende ‘Riget’-finale sætter et udsyret punktum for kultserien(…). Hvis man skal beskrive ‘Riget:Exodus’ med et begreb fra Lars von Triers eget univers, kan man sige, at der bliver »spasset ud«. Helt ud«.

‘Riget: Exodus’ (Foto: Christian Geisnaes)

Om sin tilbagevenden til ‘Riget’s univers har Lars von Trier fortalt følgende, da han gav interview ved samme lejlighed

»Jeg var i en hård periode i mit liv og havde forskellige projekter, jeg kunne starte på. Men ’Riget’ virkede som det letteste at gå til. Det var en stor glæde at skrive den. Jeg havde det enormt sjovt med det. Jeg ved ikke, om det skinner igennem i serien, men forhåbentligt. På et tidspunkt i min karriere var jeg mester i at lave trilogier med kun to film, fordi jeg aldrig fik lavet dem færdige. Med ’Riget’ følte jeg, at jeg kunne færdiggøre det«.

‘Riget: Exodus’ lander på Viaplay den 9. oktober og vil senere kunne ses på DR. De første to sæsoner af ‘Riget’ kan streames på Viaplay.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af