‘Riget Exodus’ har fundet sin nye opvaskerduo

‘Riget Exodus’ har fundet sin nye opvaskerduo
Jesper Sørensen indspiller 'Riget Exodus'. (Foto: Christian Geisnæs)

Som om Lars von Triers kommende ‘Riget Exodus’ ikke var stjernespækket nok i forvejen, så har serien netop præsenteret endnu et kendt, for nogle givetvis ganske overraskende ansigt i en nøglerolle:

Tv-personligheden Jesper Sørensen, som lider af den ekstremt sjældne sygdom progeria (der gør, at kroppen ældes otte gange hurtigere end normalt) indtager køkkenet under Rigshospitalet, hvor han sammen med robotten BOB 2.0. er ny opvasker.

Aka ‘Riget Exodus’ græske kor, der som i de første to sæsoner af gyserserien kommenterer på handlingens overnaturlige begivenheder.

Og det er naturligvis stadig »Uhyyygeligt!«.

I 90’ernes ‘Riget’ var det Vita Jensen og Morten Rotne Leffers der spulede tallerkner, men med introduktionen af en robotopvasker vil hospitalet signalere, at effektiviseringen er nået til selv de nederste etager …

Jesper Sørensen og Lars von Trier på optagelserne til ‘Riget Exodus’. (Foto: Christian Geisnæs)

Foruden Jesper Sørensen medvirker også – dyb indånding! – Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, Nicolas Bro, Søren Pilmark, Peter Mygind, Udo Kier, Laura Christensen, Mikael Persbrandt, Tuva Novotny, David Dencik, Alexander Skarsgård, Ida Engvoll, Anders Mossling, Asta August, Birthe Neumann, Birgitte Raaberg, Henning Jensen, Solbjørg Højfeldt, Jens Albinus, Vic Carmen Sonne, Danica Curcic, Charlotte Sieling, Cyron Melville, Paul Hüttel og Stig Hoffmeyer.

Det har været sparsomt med detaljer om plottet, men i en pressemeddelse fra produktionsselskaberne bag, Zentropa, Viapla og DR, lyder det:

»Stærkt påvirket af spøgelses tv-serien ‘Riget’, søger søvngængeren Karen (Bodil Jørgensen, red.) svar på seriens uafklarede spørgsmål for at redde hospitalet fra undergang. En aften da Karen går i søvne, ender hun på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til ‘Riget’ er begyndt at åbne sig på ny«.

‘Riget Exodus’ får premiere på Viaplay i løbet af 2022, hvorefter den får tv-premiere på DR.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af