’Speak No Evil’ hitter og chokerer efter streamingdebut i USA: »Jeg skreg som en galning af tv’et«

’Speak No Evil’ hitter og chokerer efter streamingdebut i USA: »Jeg skreg som en galning af tv’et«
Christian Tafdrups 'Speak No Evil'. (Foto: Erik Molberg)

Christian Tafdrups ’Speak No Evil’ skabte røre i andedammen både i udlandet og indlandet, da den først gik sin sejrsdans på den prominente Sundance Film Festival forud for dens danske premiere tilbage i marts måned.

De internationale anmeldere var stærkt begejstrede for filmens kompromisløse, satiriske sadisme og sammenlignede den med mesterlige værker som Michael Hanekes ’Funny Games’ og Ari Asters ’Hereditary’.

Her i september har Tafdrups koldblodige thriller krydset Atlanten og fundet sig til rette i en række udvalgte amerikanske biografer samt på streamingtjenesten Shudder, der specialiserer sig i et stort udvalg af film inde for gysergenren.

Især på Twitter har ’Speak No Evil’ meldt sin ankomst, hvor sitets brugere har reageret på deres oplevelser med filmens ubehagelige og grænseoverskridende karakter.

Alt imens responsen fra de amerikanske seere har været overvejende positiv, er der også kritiske røster, der udtrykker frustration over karakterernes manglende handle- og dømmekraft i filmens mest tilspidsede situationer.

Om filmens kontroversielle tredje akt skriver Los Angeles Times:

»For nogle vil den være prikken over i’et på en ny kultgyser-favorit. Men de som håber på en mere tankevækkende konklusion, på den centrale konflikt, vil nok nærmere føle den samme forargelse, som hovedpersonerne gør, efter de har ignoreret alle filmens røde flag fra start til slut«.

Én ting er dog sikkert: Christian Tafdrups slowburn-gyser har indtil videre gjort et massivt indtryk på sit publikum oversøs.

Se flere reaktioner fra brugere på Twitter herunder:

‘Speak No Evil’ kan ses herhjemme på Viaplay og Blockbuster.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af