Tom Hanks siger, at han kun har lavet fire film, der er »rimeligt gode«

Tom Hanks siger, at han kun har lavet fire film, der er »rimeligt gode«
Tom Hanks. (Foto: Christopher Polk/Getty Images for People's Choice Awards)

Tom Hanks har medvirket i op mod 100 spillefilm, vundet to Oscar-statuetter og været nomineret yderligere fire gange.

Alligevel mener skuespilleren selv, at der har været langt mellem snapsene, når det gælder gode film, han har medvirket i.

Det fortæller Hanks i et interview med People forud for lanceringen af sin kommende skønlitterære roman ‘The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece’ – en fiktionaliseret historie om tilblivelsen af en superheltefilm.

»Ingen ved, hvordan en film bliver skabt, selvom alle tror, de gør. Jeg har lavet massevis af film (og fire af dem er rimeligt gode, synes jeg), og jeg er stadig forundret over, hvordan film bliver skabt. Fra en flakkende ide til det flakkende billede på lærredet. Hele processen er et mirakel«, siger han og fortsætter:

»At lave film er meget hårdt arbejde over en lang tidsperiode, der består af mange glædesøjeblikke sammenkoblet med ligeså mange øjeblikke, hvor man hader sig selv. Det er det bedste job i verden og det mest forvirrende arbejde, jeg kender til«.

Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvilke af Hanks’ roller han selv anser som sine bedste – et spørgsmål, vi desværre ikke får svar på i interviewet.

Nogle af hans mest roste film tæller blandt andet de Oscar-vindende præstationer i ‘Forrest Gump’ og ‘Philadelphia’ samt hans hovedrolle i Steven Spielbergs ‘Saving Private Ryan’.

I tidligere interviews har han også udtrykt sin begejstring for baseballfilmen ‘A League of Their Own’, ‘Castaway’ og Wachowski-søstrene og Tom Tykwers imponerende ‘Cloud Atlas’.

I år medvirker Hanks i hele fire film: ‘Elvis’, den Disney-aktuelle ‘Pinocchio’, remaket af ‘En mand der hedder Ove’ og Wes Andersons ‘Asteroid City’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af