»Ved I hvad? Jeg lavede ‘Titanic’«: James Cameron måtte kæmpe for favoritscenerne i ’Avatar’

»Ved I hvad? Jeg lavede ‘Titanic’«: James Cameron måtte kæmpe for favoritscenerne i ’Avatar’
'Avatar' fra 2008. (Foto: PR)

Selv om man hedder James Cameron og har adskillige prisvindende blockbusters på sit cv, betyder det ikke, at man er fredet fra de store filmstudiers lange pilfingre.   

Det kan den 68-årige instruktør i hvert fald nikke genkendende til, da han arbejdede på ’Avatar’ tilbage i 2009. Her måtte han nemlig hyppigt diskutere med de store chefer hos 20th Century Fox for at beholde sine favoritscener i filmen.

I forbindelse med originalens genudgivelse og med dens opfølger ’Avatar: The Way of Water’ på trapperne har James Cameron snakket med New York Times om den ofte trættekære kamp med de store kanoner.

»For eksempel følte filmstudiet, at filmen skulle have være kortere, og at der var for meget flyveri på ikranen – det som menneskene kalder banshee’erne. Men det viste sig at være det, som publikum elskede mest baseret på exitpolls og dataindsamling«, lyder det fra instruktøren, der videre fortæller:

» (…) det blev et tidspunkt, hvor jeg satte foden ned og sagde: ’Ved I hvad? Jeg lavede ’Titanic’. Den her bygning, som vi holder møde i lige nu, den her nye 500 millioner dollars dyre bygning på jeres grund? ’Titanic’ finansierede den, så jeg får lov til det her’«.

Man kan lade ‘Avatar’s billetsalg tale for sig selv. Filmen indtjente i omegnen af tre milliarder dollars ved billetkontoret på verdensplan, hvilket samtidig gør den til den bedst sælgende film nogensinde.

Alt imens Cameron var svært glad for sin sejr med final cut på ’Avatar’ samt filmens kvalitet, håber han på at kunne overgå den med ’The Way of Water’, lyder det i interviewet med New York Times.

’Avatar: The Way of Water’ får dansk biografpremiere den 14. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af