Woody Allen planlægger pension efter sin næste film

Woody Allen planlægger pension efter sin næste film
Woody Allen. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Man kommer ikke uden om, at Woody Allen er en uomgængelig instruktør i filmhistorien med en lang række hovedværker bag sig.

Men de seneste år har levet en randeksistens som instruktør, efter anklagen om hans seksuelle overgreb på sin adoptivdatter Dylan Farrow blussede op igen i kølvandet på MeToo.

Han har dog nogenlunde fortsat sin vanlige tårnhøje produktivitet med cirka en film om året, indspillet i Europa og uden særligt bred distribution eller opbakning fra de etablerede filmsystemer.

Nu er det dog ved at være slut. Til den spanske avis La Vanguardia fortæller den 86-årige amerikaner, at han har i sinde at stoppe med at lave film efter sin næste af slagsen, ‘Wasp 22’, hans film nummer 50.

»Min idé, i princippet, er ikke at lave flere film og at fokusere på at skrive«, siger han til avisen, mens han for nylig udtalte i et interview med Alec Baldwin, at »the thrill is gone«.

Woody Allen beskriver ‘Wasp 22’ som en fransksproget film med et fransk cast og som beslægtet med ‘Match Point’.

Hans seneste film var den spanske ‘Rifkin’s Festival’, der fik premiere på San Sebastian-festivalen, hvor filmen også udspillede sig. Den fik dog kun en begrænset premiere derudover og kom således ikke til Danmark.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af