Angelina Jolie anklager Brad Pitt for vold mod deres børn

Angelina Jolie anklager Brad Pitt for vold mod deres børn
Brad Pitt og Angelina Jolie i 2012. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Angelina Jolie har fremsat anklager om, at Brad Pitt har begået vold mod hende og deres fælles børn.

Det skriver New York Times, der er kommet i besiddelse af retsdokumenter fra et igangværende søgsmål mellem Jolie og Pitt.

Alle anklagerne om vold skulle have fundet sted på den efterhånden berygtede flyvetur fra Californien til Frankrig i september 2016, som fandt sted få dage før, Jolie lod sig skille fra Pitt.

Ifølge dokumentet skulle Pitt angiveligt have »taget kvælertag på et af børnene og slået et andet i hovedet« og »taget fat i Jolies hoved og rusket hende«. Sammenstødet fandt angiveligt sted efter, at Pitt beskyldte Jolie for at være »for ærbødig« over for deres børn.

I dokumenterne anklager Jolie også Pitt for at have hældt øl og vin på hende og senere deres børn, da de kom hende til undsætning: »Da et af børnene verbalt forsvarede Jolie, kastede Pitt sig mod barnet, mens Jolie greb om ham bagfra i et forsøg på at stoppe ham«, lyder det blandt andet.

»Børnene skyndte sig at lægge sig imellem og forsøgte på modig vis at beskytte hinanden. Inden det var overstået, havde Pitt taget kvælertag på et af børnene og slået et andet i ansigtet. Nogle af børnene tryglede Pitt om at stoppe. De var alle skræmte. Mange af dem græd«, fortsætter anklagerne.

Anklagerne fremsat mod Pitt i forbindelse med flyveturen blev allerede undersøgt af amerikansk politi for seks år siden. De valgte dog ikke at rejse sigtelser. I en redigeret FBI-rapport om hændelsen beskrives Jolie som værende i »konflikt med sig selv om, hvorvidt hun skal støtte anklagerne eller ej«.

Pitt og Jolie har seks børn sammen, heraf tre biologiske og tre adopterede. De er i gang med at sagsøge hinanden i forbindelse med deres vingård i Frankrig, som Angelina Jolie har solgt sin andel i til en investeringsgruppe.

Jolies advokater har i forbindelse med søgsmålet udtalt, at hun »har gjort sig umage for at forskåne deres børn for at genleve den smerte, Pitt påførte familien den dag« i september 2016.

Advokaterne fortsætter: »Men da Pitt indgav sit søgsmål med henblik på at genvinde økonomisk kontrol over Jolies liv og få hende til at tilslutte sig sin eksmand som en udefrosset forretningspartner, tvang Pitt Jolie til offentligt at forsvare sig selv for første gang i sagen«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af