Bruce Willis afviser at have solgt rettighederne til sit ansigt til russisk deepfake-firma

Bruce Willis afviser at have solgt rettighederne til sit ansigt til russisk deepfake-firma
Bruce Willis som John McClane i 'Die Hard 4'. (Foto: PR)

Tidligere på året meddelte Bruce Willis, at han indstiller karrieren på grund af sygdommen afasi, der giver sprog- og taleforstyrrelser.

For mange vakte det derfor håb, da det i løbet af sidste uge forlød, at Bruce Willis fortsat ville kunne opleves på skærmen, da han efter sigende havde indgået en aftale med det russiske deepfake-firma Deepcake om at skabe en »digital tvilling«.

Nu har en talsperson for Willis imidlertid afvist påstanden over for BBC. Willis har tidligere medvirket i en deepfake-reklame for firmaet Megafon – skabt af netop Deepcake – men Willis’ talsperson afviser, at han skulle have en form for længerevarende partnerskab med firmaet.

Deepcake har tidligere brugt en særdeles positiv udtalelse fra Willis om samarbejdet i promoveringen af deres teknologi, men nu bekræfter firmaet også over for BBC, at »ordlydene omkring rettigheder er forkert… Bruce kunne ikke sælge rettighederne til nogen, de er hans per definition«.

Selskabet har dog udtalt, at Willis i forbindelse med deres samarbejde sidste år sendte en masse materiale, som eventuelt vil kunne bruges i fremtidige projekter.

De seneste år har AI-teknologier som deepfakes langsomt gjort sit indtog i den internationale filmbranche. Så sent som sidste uge kunne man læse, at James Earl Jones ikke længere vil indtale stemmen til Darth Vader, men i stedet har overleveret rettighederne til et ukrainsk AI-firma, som vil videreføre hans arv.

Deepfake-reklamen, som Bruce Willis lavede med Deepcake, kan ses herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af