’House of the Dragon’ afsnit 7: Ugens afsnit var nærmest på højde med ’Game of Thrones’

Efter ugevis med stilstand og gentagelser satte ’House of the Dragon’ plotmotoren i omdrejninger. Magtspillet brød omsider ud i lys lue, og særligt én scenes rænkesmeden var på højde med ’Game of Thrones’.
’House of the Dragon’ afsnit 7: Ugens afsnit var nærmest på højde med ’Game of Thrones’
'House of the Dragon' afsnit 7. (Foto: HBO)

(Spoiler-advarsel: Læs først med, når du har set ugens afsnit ’House of the Dragon’)

Ugens optur

Endelig! Ugens afsnit ’House of the Dragon’ bragte alle de centrale figurer sammen til Laena Velaryons begravelse i Driftmark, hvor serien omsider satte plotmotoren i omdrejninger.

I en virtuos åbningsscene mødtes kampen om tronens mange forskellige fronter ansigt til ansigt. De forudgående afsnits baggrundhistorie blev endelig brugt på tilfredsstillende vis til at skildre de mange svigt og bedrag, der har lagt sig imellem karaktererne som en mur.

Magtspillet nåede en foreløbig kulmination, da Alicent og Rhaenyra indledte åben krig med deres børn som proxyer. Otto Hightower, der er tilbage på posten som Hand of the King, og Alicent mener tilsyneladende, at de har en chance i kampen om tronen. Men de er oppe imod et stærkt parti i form af Daemon og Rhaenyra, der lod sig gifte i smug og forseglede deres bånd på mere end én måde.

Også Targaryen-duoens børn dannede fælles front mod Aegon og Aemond, der i en intens scene fik overtaget Laenas gamle drage, Vhagar – den største af de tilbageværende drager. Det var et kløgtigt træk, der sikrede Alicents fraktion deres første fuldvoksne drage.

Det virker lovende! Nu skal serien blot holde sig på sporet uden for mange svinkeærinder.

Ugens game changer

Spændingen blev udløst, da Rhaenyra og Daemon omsider dannede par og sendte Laenor østpå mod Essos – fritaget fra sin pligt som ægtemand og under dække af at være blevet myrdet, så Daemon kan tage over på lovlig vis.

Afsnittets afsluttende bedrag, hvor Rhaenyra og Daemon diskuterer, om de vil herske gennem frygt og tyranni, mens vi ser komplottet mod Laenor udspille sig, var nærmest på højde med ’Game of Thrones’.

Endelig var vi med ved bordet, da strategierne blev lagt, mens vi også så dem udspille sig – indtil serien til sidst viste os, at vi var blevet ført bag lyset, og at karaktererne havde en mere gennemført plan end først antaget.

‘House of the Dragon’ afsnit 7. (Foto: HBO Max)

Det bliver spændende at se, om forsøget på at skabe uvished om, hvem der står bag Laenors mord, kommer til at virke. Med Laenors bortgang har Rhaenyra kappet sit bånd til sin vigtigste allierede, Corlys Velaryon, som hun lader til at tro vil mistænke hende for mordet på hans søn i lyset af hendes hastige forening med Daemon. Men Daemons børn med Laena gør omvendt, at de to huse fortsat er forenet.

Med tanke på Alicents krav om et øje for et øje, skulle man dog tro, at Corlys måske også vil mistænke hende for at tage hævn over Rhaenyra ved at dræbe Laenor. At han døde i en brand ligesom Rhaenyras elsker Harwin Strong er i hvert fald til at tage og føle på.

Ugens bundlinje

Tidligere afsnit af ’House of the Dragon’ har været præget af stilstand og gentagelser, men denne uge blev katten endelig sluppet ud af sækken.

Hele hoffet blev indviet i skandalen om Rhaenyras uægte børn, alle så Alicents morderiske tendenser og kløften mellem de to tidligere bedstevenner blev endnu dybere, da de skubbede deres børn foran sig i skyttegravskrigen. Nu er der ingen vej tilbage.

‘House of the Dragon’ afsnit 7. (Foto: HBO)

Og selvom afsnittet i høj grad var låst på områderne i og omkring Driftmark, føltes det endelig, som om universets snævre fokus på én familie og deres nærmeste fjender og allierede kom til sin ret. Der var rigeligt med konfliktstof internt i Velaryon-familien, hvor Corlys’ egne ambitioner om tronen skygger for hans børn og børnebørns ve og vel, samt mellem Hightower- og Targaryen-familierne.

Visuelt er serien måske lige vel nok repetitiv, men med en medrivende dragescene og en øm kærlighedsscene i månens skær (velkommen tilbage til de meget mørke afsnit fra ’Game of Thrones!’) blev billedsproget alligevel udvidet og karaktererne menneskeliggjort.

Ugens spørgsmål

Det skabte en større skandale, da Rhaenyra tog på bordel med sin onkel i afsnit fire. Med tanke på at Targaryen-huset i årtier har giftet sig med deres egne slægtninge, er der ikke meget forståelse for Rhaenyra og Daemons tiltrækning – da slet ikke fra Viserys’ side.

Det skal derfor blive spændende at se, hvordan kongen og resten af hoffet reagerer på duoens hemmelige ægteskab. For de to enerådige drageryttere har mere end nogensinde brug for allierede. Også selvom de måske ikke helt selv kan se det.

Mens Alicent og Otto bruger tid på at bygge alliancer op, så de kan modstå dragefamilien, har Rhaenyra og Daemon snarere isoleret sig fra deres undersåtter. Det kan blive et problem, når slaget formentligt snart skal stå.

’House of the Dragon’ kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af