»Min far var nynazist« – Kevin Spacey benægter overgrebsanklage og fortæller om sin hadefulde opvækst

»Min far var nynazist« – Kevin Spacey benægter overgrebsanklage og fortæller om sin hadefulde opvækst
Kevin Spacey til premieren på 'Baby Driver' i London i 2017. (Foto: Tim P. Whitby/Getty Images for Sony Pictures)

Kevin Spaceys karriere har mestendels ligget i grus siden han i 2017 blev anklaget for seksuelle overgreb. 

Mandag den 17. oktober skulle skuespilleren vidne i den verserende sag mellem ham og tidligere ‘Star Trek’-barnestjerne og ‘Rent’-skuespiller Anthony Rapp, der i 2017 anklagede den ældre skuespiller for at have udsat ham for et seksuelt overgreb tilbage i 1986. På daværende tidspunkt var Rapp kun 14 år gammel, mens Spacey var 26. I retten mandag benægtede Spacey anklagerne mod ham. 

I følge Anthony Rapp oplevede han i 1986 i forbindelse med en fest, at Spacey løftede ham op på en seng og pressede ham ned med hele sin kropsvægt som en seksuel tilnærmelse.  

»De er ikke sande« lød svaret på de direkte anklager i Kevin Spaceys vidneudsagn i følge The Wrap. 

Mediet beretter videre, at Spacey gav en alternativ beretning om de pågældende begivenheders gang. 

Spacey fortalte, at han dengang mødte Rapp og den 19-årige skuespiller John Barrowman i forbindelse med en Broadway-optræden. I følge Spacey tog han dem begge med ud at spise, på natklub og til sidst hjem i sin lejlighed. Her flirtede Spacey efter eget udsagn med Barrowman, men viste ingen interesse for den 14-årige Rapp. 

Spaceys udtalelser matcher Barrowmans udtalelser i sagen, hvilket kan blive et problem for Anthony Rapps sag. Dog har Rapp fortalt, at overgrebet skete dage efter den aften, Spacey nævner, hvor Rapp besøgte Spaceys lejlighed igen. 

Som en del af sit vidneudsagn fortalte den 63-årige Spacey om sin opvækst med en far der var nynazist, hvilket gjorde at han måtte undertrykke sin homoseksualitet. 

»Jeg arbejder med min en meget kompliceret familiedynamik. Min far var nynazist og white supremacist. Det betød, at mine søskende og jeg var tvunget til at lytte time efter time på, at min far belærte os om hans ideer«. 

I følge The Wrap fortalte Spacey, at opvæksten har givet ham had mod »fordomme og intolerance«. »Alt der skete i det hus, var noget jeg blev nødt til at holde for mig selv. Vi talte aldrig nogensinde om det. Jeg har aldrig talt offentligt om de her ting nogesinde« citeres skuespilleren for i artiklen.  

Desuden fortalte Spacey, at hans far råbte af ham, fordi han mistænkte ham for at være homoseksuel, da han som dreng fattede interesse for skuespillet. 

Tidligere i retssagen lykkes det Spaceys advokater at få en af sagens udsagn droppet – nemlig at han skulle have udsat Rapp for »emotional distress«. Det skyldes at anklagen duplikerer Rapps andre anklager om overgreb og fysisk vold. Hermed er det kun anklagen om disse der står tilbage i retssagen, hvor Spacey kan ende med at betale 40 millioner dollars i erstatning.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af