‘Outlander’-stjerne om grænseoverskridende nøgenscene: »Billedet af pikken var unødvendigt«

‘Outlander’-stjerne om grænseoverskridende nøgenscene: »Billedet af pikken var unødvendigt«
'Outlander'. (Foto: Starz)

Spørgsmålet om hvordan Hollywood producerer nøgenscener har været tilbagevendende i kølvandet på MeToo. ‘Game of Thrones’-stjernen Emilia Clarke har været en af dem, der har sat fokus på den overdrevne nøgenhed i serien.

Nu fortæller ‘Outlander’-stjernen Sam Heughan om en situation i, hvor han fik sine grænser overskridt i forbindelse med en af seriens nøgenscener. Beretningen stammer fra hans aktuelle selvbiografi ‘Waypoints: My Scottish Journey’, der er bragt uddrag fra i Insider

Den pågældende scene er også en af seriens mest kendte, da det var dybt usædvanligt at se en voldtægt mellem mænd i en mainstream-serie som ‘Outlander’. Her bliver Heughans karakter James Fraser voldtaget af rivalen Black Jack Randall, der bliver spillet af Tobias Menzies, på psykologisk og grum facon. 

Scenen finder sted i ‘Outlander’s første sæson, der blev optaget i 2014, og i følge den skotske stjerne ville den nok være blevet »håndteret anderledes« i dag. Det slog nemlig skår i hans tillid, at produktionsholdet bag mente, han skulle være nøgen i den sårbare scene og ovenikøbet skød et billede af hans penis.

Selvom han bemærker at ‘Outlander’ generelt »aldrig undlod at vise seksuel vold«, følte Heighan, at det karakteren gennemgår i scenen er voldsomt nok i sig selv, og at nøgenheden ikke var nødvendig: 

»Det var ikke et øjeblik, hvor jeg følte, at det at være nøgen ville gøre det Jamie gennemgår i borgens fangekælder mere uhyggeligt, som en form for straf, underkastelse og ydmygelse«. 

Men det var især inkluderingen af et billede af hans penis, der gjorde at han endegyldigt følte, at hans grænser blev overskredet. 

»Billedet af pikken var unødvendigt, og det brød min tillid til det kreative hold en smule. Vi behøver ikke at se rædslen for at forestille os, hvad karakteren gennemgår. Fantasien er meget mere kraftfuld«. 

Sam Heughan fortæller, at han prøvede at starte en samtale med holdet bag. Derefter nåede de sammen til et kompromis om, at karakteren kun ville blive set nøgen efter overgrebet. De eksplicitte billeder af hans lem blev i sidste ende ikke brugt.  

»Jeg gjorde modstand og argumenterede for, at nøgenhed seksualiserede en forfærdelig oplevelse for min karakter, og det startede noget af en debat. Kreative samtaler er et træk ved alle gode produktioner, god kunst bliver lavet ved at sætte spørgsmålstegn ved sandheden, og vi vil alle gerne gøre det rigtigt«. 

Efterfølgende har ‘Outlander’ fået en intimkoordinator, som Heughan selv har været med til at få ombord i kraft af hans virke som executive producer på serien. Da han var ny på serien blev han »smidt i på den dybe ende«, lyder det fra stjernen. 

»Det er vigtigt, at alle bliver beskyttet, men vi finder også en måde til at udforske disse scener og måske endda få mere ud af dem« skriver Heughan om arbejdet med intimkoordinatoren.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af