Disse syv film er perfekte ifølge Quentin Tarantino

Disse syv film er perfekte ifølge Quentin Tarantino
Quentin Tarantino til premieren på 'Once Upon a Time in Hollywood' i Japan. (Foto: Christopher Jue/Getty Images)

Quentin Tarantino har altid været god til at dele ud af sine meninger og overvældende encyklopædividen om film, når han har gæstet diverse podcasts eller er blevet interviewet i forskellige sammenhænge.

Han er kendt for sine lister, der ofte indeholder velkendte film, men også skjulte perler, som selv de mest garvede filmnørder aldrig har hørt om.

I sin nye bog ‘Cinema Speculation’, der er hans første bedrift med nonfiktion, fortæller Tarantino om hvilke af de film, han så i sin opvækst i 1970’erne, der har influeret ham mest.

I den forbindelse var han et smut forbi ‘Jimmy Kimmel Live!’. Her kunne Kimmel naturligvis ikke dy sig for at lokke en liste med perfekte film ud af den 59-årige instruktør.

Første titel på listen var Tobe Hoopers toneangivende slasherværk ‘Texas Chain Saw Massacre’ fra 1974, som Quentin Tarantino fortalte havde stor indflydelse på hans seneste film ‘Once Upon a Time in Hollywood’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men Jimmy Kimmel ville have flere!

»Tja, der er ikke mange af dem – det bevidner kun, at filmkunsten er svær«, fortalte Tarantino og tilføjede:

»Hør, når du siger perfekte film, så snakker du om en bestemt persons individuelle æstetik, men selv når det er alle æstetikker, det drejer sig om … så krydser perfekte film alle former på æstetik på den ene eller anden anden måde«.

Herefter listede han de resterende, som måske, måske ikke, kommer bag på nogen.

De inkluderer: Steven Spielbergs ‘Jaws’, William Friedkins ‘The Exorcist’, Woody Allens ‘Annie Hall’, Mel Brooks’ ‘Young Frankenstein’, Robert Zemeckis’ ‘Back to the Future’ og Sam Peckinpahs ‘The Wild Bunch’.

Dog tog instruktøren det forbehold, at han ikke kunne udelade Peckinpahs ekstremt voldelige western, men at han ikke som sådan anser den for en perfekt film.

Bogen ‘Cinema Speculation’ udkom 1. november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af