Quentin Tarantino afviser, at Kanye West gav ham ideen til ‘Django Unchained’: »Det skete ikke«

Quentin Tarantino afviser, at Kanye West gav ham ideen til ‘Django Unchained’: »Det skete ikke«
Quentin Tarantino under Cannes-festivalen i 2019. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, men Quentin Tarantino er ikke enig i Kanye Wests udlægning af, at Tarantino fik ideen til ‘Django Unchained’ fra Kanye.

I et interview med Jimmy Kimmel tager Tarantino afstand fra Wests kontroversielle udtalelse:

»Det har ikke hold i virkeligheden, at Kanye West skulle have fundet på ideen til ‘Django’, og at han fortalte den til mig, og jeg sagde: ‘Hey, wow, det er virkelig en god ide. Lad mig tage Kanyes ide og lave ‘Django Unchained’ ud af den’. Det skete ikke«, siger instruktøren i interviewet.

»Jeg havde haft ideen til ‘Django’ i et stykke tid, inden jeg overhovedet mødte Kanye. Han ville gerne lave en gigantisk filmversion af ‘The College Dropout’ på samme måde, som han lavede albummet. Han ville gerne have store instruktører til at lave forskellige film over sange fra albummet og så udgive dem som en gigantisk film«, fortsætter han.

Tarantino medgiver dog, at han mødtes med Kanye West for at diskutere rapperens slaveri-ide til en film over ‘Gold Digger’ (der godt nok indgår på albummet ‘Late Registration’).

»Vi brugte det som en undskyldning for at mødes. Da vi mødte hinanden, havde vi det virkelig sjovt. Og han havde faktisk en ide til en video. Jeg tror, det var ‘Gold Digger’-videoen, hvor han skulle være slave. Ideen var et slavenarrativ, hvor han synger ‘Gold Digger’. Det var virkelig sjovt. En virkelig, virkelig sjov ide«, siger Tarantino.

Kimmel indskyder: »Altså… det var en sjov slavevideo..?«

»Det var meningen, at det skulle være ironisk«, svarer Tarantino og fortsætter: »Det skulle være en stor musical. Der skulle ikke spares på noget og med Kanye i et slaveoutfit og med inde over det hele. Det var også en del af modstanden mod ideen. Men jeg ville ønske, at han havde gjort det. Det lød virkelig sejt. Anyway, det er dét, han refererer til«.

En del år senere indbragte ‘Django Unchained’ Quentin Tarantino hans anden Oscar-statuette for bedste manuskript.

Kanye West har i de seneste uger været i massiv modvind efter en række antisemitiske udtalelser, som har fået adskillige af hans samarbejdspartnere til at boykotte ham.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af