Nu er Kanye West både blevet smidt af Twitter og Instagram

Nu er Kanye West både blevet smidt af Twitter og Instagram
Kanye West. (Foto: Kevork Djansezian/Getty Images)

Kanye West er i fuld gang med at blive låst ud af alle sine konti på sociale medier.

Over weekenden blev musikerens Instagram-konto låst efter et opslag, der blev beskyldt for at være antisemitisk. Det omtalte opslag blev slettet fra Kanyes profil og hans adgang til at poste, kommentere og skrive beskeder blev indskrænket, fordi hans udtalelser var i strid med Instagrams retningslinjer.

Det fik West til at gå over til konkurrenten Twitter, hvor han blandt andet langede ud efter Mark Zuckerberg, der ejer Instagram.

Der gik dog heller ikke længe, inden West også fik låst sig ude af sin Twitter-konto for endnu et opslag, der strider med det sociale medies retningslinjer. Det skriver magasinet Deadline, der har fået bekræftet nyheden fra Twitter.

Tweetet, der kostede ham adgangen til sin konto, lød: »Jeg er en smule søvnig her til aften, men når jeg vågner, går jeg i alarmberedskab tre mod jøder. Det sjove er, at jeg faktisk ikke kan være antisemitisk, fordi sorte mennesker rent faktisk også er jøder. I folk har leget med mig og forsøgt at blackliste alle, der er imod jeres agenda«.

Inden hans konto blev låst, blev West hilst velkommen til Twitter med åbne arme af Elon Musk, der er i gang med en større milliardhandel om at opkøbe mediet.

Wests kontroversielle opslag på sociale medier kommer efter en turbulent tid, hvor han blandt andet er blevet kritiseret af store skikkelser i mode- og musikverdenen for at have haft en »White Lives Matter«-trøje på under modeugen i Paris.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af