Kanye West påstår, at Quentin Tarantino og Jamie Foxx tog hans idé til ‘Django Unchained’

Kanye West påstår, at Quentin Tarantino og Jamie Foxx tog hans idé til ‘Django Unchained’
Jamie Foxx i 'Django Unchained'. (Foto: PR)

Hvis man spørger Kanye West, bør Quentin Tarantino og Jamie Foxx takke ham for ideen til ‘Django Unchained’.

I et nyt kontroversielt interview med Piers Morgan hævder West, at ideen til slaverifilmen oprindeligt var hans, og at han pitchede den til Tarantino og Foxx som musikvideoen til ‘Gold Digger’. Det skriver blandt andre Variety.

Adspurgt af Piers Morgan, om han mener, der er grænser for, hvor langt man kan gå for at bruge sin ytringsfrihed, svarede Kanye:

»Ytringsfrihed har ingen grænser. Det handler alt sammen om kontekst. Tarantino kan skrive en film om slaveri – faktisk fik han og Jamie ideen fra mig, fordi jeg pitchede den som musikvideoen til ‘Gold Digger’, og så lavede han den til en film«, siger West.

»I den film skaber han en kontekst, hvor Leonardo DiCaprio kan bruge N-ordet adskillige gange. Hollywoods arbejde handler om at indramme ting. De bestemmer, hvilket indhold der er accepteret og ikke er«, fortsætter West med reference til filmens kontroversielle sprogbrug, der stadig blev accepteret af publikum.

Om man vælger at tro på Wests udsagn, må stå for egen regning. Men i det mindste lader den kontroversielle musiker ikke til at bære nag til hverken Tarantino eller Foxx, hvis det skulle være rigtigt, at de har taget ideen til filmen fra ham.

West har tidligere rost Foxx, som han kaldte »et af de største genier« og pegede på som en oplagt skuespiller til at spille Kanye West.

West har over de seneste uger været i vælten med en række antisemitiske udtalelser, der har fået både hans Twitter og Instagram spærret.

Han er desuden blevet sagsøgt for et større milliardbeløb af George Floyds familie, efter at have påstået, at Floyd døde af en fentanyl-overdosis og ikke af politivold.

I interviewet med Piers Morgan kom West med en form for undskyldning til alle dem, han har trådt over tæerne:

»Jeg vil bare sige, at det er forkert at holde en undskyldning som gidsel, og jeg er nødt til at give slip på det og befri mig selv fra traumet ved at sige: ‘Hør, jeg vil lade det hele være op til gud nu’«, siger West og fortsætter:

»Og sige til de familier, jeg har såret, at jeg virkelig gerne vil give jer et stort kram. Og jeg vil gerne sige, at jeg er ked at have såret jer med mine kommentarer«.

Han undskyldte også til det jødiske folk, som han også ville »give et stort knus«: »Jeg er misundelig på det jødiske folk. Jeg er misundelig på, at de ikke får aborter og at de ikke skyder hinanden i gaderne og rapper om det«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af