‘Friends’ legendariske slutreplik kom fra Matthew Perrys bøn til serieskaberne

‘Friends’ legendariske slutreplik kom fra Matthew Perrys bøn til serieskaberne
'Venner'. (Foto: HBO Max)

Det er 18 år siden, at verdens mest berømte vennegruppe takkede af, da ‘Friends’ rullede over skærmene for sidste gang.

Den populære sitcom kørte fra 1994 til 2004 og gjorde Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow og Matthew Perry til kæmpe stjerner. Siden hen har deres efterfølgende karrierer dog set ret så forskellige ud, og nogle har været mere i rampelyset end andre.

Selvom hans skuespilkarriere har stået stille, har især Matthew Perry, som spillede den sarkastiske Chandler Bing i ‘Friends’, været et rødglødende navn på det seneste i forbindelse med det nye memoir ‘Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing’, hvor han er hudløs ærlig om sit stofmisbrug og lufter lettere uheldige holdninger til andre skuespilleres velbefindende.

Der er ganske vist også flere positive anekdoter at finde, som for eksempel i form af Perrys ønske om, at han skulle have det sidste ord i seriens sidste afsnit.

»Før det sidste afsnit tog jeg Marta Kaufmann (seriens medskaber, red.) til side og sagde, ‘Ingen andre end mig går op i det her. Så må jeg ikke nok få den sidste linje?’. Det er grunden til, at når vi alle sammen går i trup ud af lejligheden, og Rachel foreslår en sidste kop kaffe, at det blev mig, som fik lov til at lukke og slukke ‘Friends’«, skriver Matthew Perry via Deadline.

Hvis man nu af uransaglige årsager skulle have glemt, at vennegruppen altid mødtes til en kop kaffe på Central Perk, så er det det, Chandler sarkastisk hentyder til, når han slutter serien med at sige »Hvor?« til Rachels foreslag.

»Jeg elsker Schwimmers ansigtsudtryk, når jeg leverer den sætning – det er en perfekt blanding af affektion og underholdning, præcis hvad ‘Friends’ altid havde givet verden«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af