Hvis det står til filmstudiet, er der flere ‘Harry Potter’-film på vej

Hvis det står til filmstudiet, er der flere ‘Harry Potter’-film på vej
'Harry Potter og dødsregalierne del 1' (Foto: Warner Bros. Pictures)

Siden den sidste ‘Harry Potter’-film, ‘Harry Potter og Dødsregalierne del 2’, kunne ses i biografen tilbage i 2011, har J.K. Rowling udvidet troldmandsuniverset en smule, selvom intet har kunnet måle sig med de oprindelige bøger og film. 

Senest har filmserien ‘Fantastiske Skabninger’ mødt skuffede anmeldelser og trukket negative overskrifter på grund af dårligt billetsalg samt højest beklagelige sager med en af seriens skuespillere Ezra Miller som hovedperson

Derudover nyder J.K. Rowling ikke samme popularitet som sit ‘Harry Potter’-værk, siden en række tweets om biologisk køn og transfobiske udtalelser gjorde store dele af hendes fanskare vrede. Senest gentog Daniel Radcliffe, at han tager afstand fra forfatterens udtalelser.

Nu skriver mediet Puck dog (via The Playlist), at der fra det fusionerede Discovery Warner Bros. side er planer om at udvide den populære troldmandsfranchise.

Der er faktisk eftersigende allerede lagt en plan for, hvordan ‘Harry Potter’ skal fortsættes, men der mangler den endelige accept fra J.K. Rowling. 

Det er nemlig det udgivne teatermanuskript ‘Harry Potter og det forbandede barn’, studiet ønsker at lave til to film. Manuskriptet er skrevet af Jack Thorne, men udviklet af J.K. Rowling, og historien følger Harry Potter og sønnen Albus 19 år efter den oprindelige afslutning i ‘Harry Potter og Dødsregalierne’.

Rowling har før afslået at filmatisere teaterstykket, som har kørt som musical i London, men det antages, at hun muligvis kunne skifte mening, da ‘Fantastiske Skabninger’-filmene ikke har været den succes ved billetlugerne, man håbede på. 

The Playlist beretter desuden, at Rowling har sagt definitivt nej til en tv-serie baseret på Harry Potter, så hvis franchisen skal fortsætte bliver det formentlig som film.

»Det er efterhånden svært at se på i god tro, mens J.K. Rowling og David Yates langsomt, men sikkert malker det højtelskede Harry Potter-univers for værdi i den ligegyldige pengemaskine, som er ’Fantastiske skabninger’-filmserien«, skrev vores anmelder Jakob Freudendal i forbindelse med den seneste film i serien ‘Fantastiske Skabninger: Dumbledores Hemmelighed’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af