Voldsanklagede Ezra Miller har givet DC hovedpine for 100 millioner dollars – men kuren er klokkeklar

Endnu en Hollywood-stjerne er kommet i stormvejr over voldelig adfærd i denne måned, hvor ’Justice League’ og ’Fantastiske skabninger’-skuespilleren Ezra Miller står anklaget for grotesk opførsel under et ophold på Hawaii.
Voldsanklagede Ezra Miller har givet DC hovedpine for 100 millioner dollars – men kuren er klokkeklar
Ezra Miller i 'Justice League'. (Foto: DC)

Opdateret 20. april: Ezra Miller er i denne uge for anden gang på en måned blevet arresteret på Hawaii, hvor de i dette tilfælde nægtede at forlade en privatfest, og kastede en stol i hovedet på en kvinde. Miller er blevet løsladt mod kaution.

KOMMENTAR. Handling og konsekvens var det helt store Hollywood-tema i marts, hvor Will Smiths voldsudbrud på Oscar-scenen blev hidsigt diskuteret i branchemedier såvel som rødglødende kommentarfelter.

Og gud hjælpe mig, om ikke ‘tendensen’ fortsætter i denne måned, nu med ’Justice League’– og ’Fantastiske skabninger’-skuespilleren Ezra Miller (pronominer de/dem) i centrum for en kontrovers, der meget vel kan komme til at koste moderstudiet bag begge blockbuster-franchises, Warner Bros., adskillige millioner dollars.

Ezra Miller aka. The Flash.

Aka. stjernen, der i et interview tilbage i 2019 med Fault Magazine fortalte, at deres største akilleshæl er, at de »til tider kan være ret voldelig«. Hvorefter de – i hvad der paradoksalt kunne ligne en behændig demonstration – tog kvælertag på en kvinde på en cafe i Island i 2020 for øjnene af chokerede vidner med mobilkameraer og et styks særdeles fortørnet cafeejer.

Ifølge Miller, som brød igennem med en helt igennem mesterlig præstation i ‘We Need to Talk About Kevin’ i 2011, var kvinden en nærgående fan, der ikke ville lade dem være alene.

Say what?

Karaoke-overfald

Jo tak, Miller er ingen fremmed udi selvforskyldte shitstorms, der givetvis har forårsaget mange søvnløse nætter for skuespillerens pr-maskineri i kulissen.

Men den seneste skandale er alligevel så grum, at den muligvis kan besejle deres fremtidige skæbne i Hollywood.

I denne uge kom det således frem, at de tilbage i marts slet og ret blev anholdt på en karaokebar i Hawaii, hvor Miller ifølge anklagerne overfusede en kvinde, fordi hun sang Lady Gaga-hittet ’Shallow’ (om Miller generelt har et horn i siden på ’A Star is Born’, eller offeret udelod et »shahahaha-ha-ha-low« i omkvædet, melder historien ikke noget om).

Skuespilleren blev efterfølgende løsladt mod kaution, men her stopper miseren langt fra:

Et ægtepar fik nemlig kort efter løsladelsen et polititilhold mod Miller, som skulle have brudt ind hos dem, truet med at begrave dem og stjålet deres pas og punge (opdatering 20. april: Miller er efterfølgende blevet arresteret igen, denne gang for at have smidt en stol i hovedet på en kvinde. De er løsladt mod kaution).

Ezra Miller som Creedence Barebone i ‘Fantastic Beasts’. (Foto: Warner)

Hele 10 gange blev der ifølge Vulture klaget til politiet over Millers skandaløse opførsel på Hawaii i løbet af få uger, og det har nu fået Warner Bros. til at holde krisemøde om, hvordan hulen situationen skal håndteres med tanke på den kommende ’The Flash’-solofilm, der efter planen skal ramme biograferne 23. juni (efter omfattende coronaforsinkelser).

Det rapporterer Rolling Stone, som har talt med en anonym kilde hos Warner Bros. Kilden beskriver, at konsensus ved mødet var at »trykke pause« på alle kommende Miller-projekter.

Det er dog ikke bekræftet fra officielt hold, og Indiewire skriver ganske modsat, at en anden kilde fortæller dem, at et sådant møde aldrig har fundet sted (kalkuleret damage control fra Warner Bros. eller oprigtig insider? Vi ved det ikke).

Ezra Miller i ‘We Need to Talk About Kevin’. (Foto: PR)

Læg hertil, at Miller i januar gjorde sig bemærket ved i en (nu slettet) Instagram-video at opfordre Ku Klux Klan medlemmer i North Carolina til at »slå jer selv ihjel« for »ellers gør vi det for jer«, og man sidder tilbage med billedet af en kendis, der har sluppet tøjlerne i offentligheden.

Warner Bros.’ mange shitstorms

Miller-problemet er selvsagt ikke den eneste stjernehovedpine, Warner Bros. er blevet ramt af over de seneste par år, hvor Johnny Depp famøst blev udskiftet med Mads Mikkelsen i ’Fantastiske skabninger’ i kølvandet på skuespillerens tabte retssag mod avisen The Sun i England, der fik medhold i at kalde Depp for en »hustrumishandler« oven på anklager fra eksen Amber Heard.

Depp har omvendt beskyldt Heard for vold, og hendes fortsatte medvirken i DC’s ’Aquaman 2’ giver til dato anledning til vilde onlineprotester fra de film/Depp-fans, der mener, at Warner Bros. også bør sige b, når de først har sagt a (om end Depps anklager er blevet afvist i retten).

Johnny Depp i ‘Fantastiske skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser’.

Depp/Heard-sagaen er en speget affære, men ingen af partnerne er dog blevet smidt i spjældet, som Miller blev det på Hawaii.

Og for mig at se må konsekvensen for ’Lynet’ derfor også være klokkeklar, hvis anklagerne om vold, trusler og tyveri holder stik:

Ezra Millers ’The Flash’ skal ikke alene sættes »på pause«, som en række af Will Smiths kommende projekter også er blevet det, mens Hollywood gør status over SLAGET. Nej, superheltefilmen må ganske enkelt klippes om med en ny skuespiller – man kunne jo passende ringe til Grant Gustin, som har spillet karakteren så udmærket i Netflix-serien ’The Flash’.

Hvor Chris Rock valgte ikke at politianmelde Smith efter Oscar-chokket, så er Miller blevet det. Af ikke bare ét, men flere ofre.

Jeg har svært ved at se, hvordan mainstream- og familieorienterede Warner Bros. vil kunne se sig selv og os publikummer i øjnene, hvis ikke Miller smides på porten i kølvandet på, hvad der nu tegner sig som et regulært, giftigt adfærdsmønster.

Skal de udelukkes fra filmland for bestandig? Det må være op de enkelte producenter at bedømme på den anden side af, Miller har taget sin straf.

Jason Momoa, Ray Fisher og Ezra Miller i ‘Zack Snyder’s Justice League’. (Foto: PR)

Det er bekosteligt at erstatte en hovedrolle, jovist, men det kan lade sig gøre:

Voldtægtsanklagede Armie Hammer blev eksempelvis byttet ud med Will Arnett i Taika Waititis kommende foldboldkomedie ’Next Goal Wins’, mens politiet i Los Angeles efterforskede sagen (det er endnu uvist, om den bliver taget op hos byens delstatsadvokat).

Og selvom ’The Flash’s budget skulle være på runde 100 millioner dollars, bør det bemærkes, at Warner Bros. og DC smed 70 millioner dollars efter Zack Snyders omklipning/delvise genindspilning af ’Justice League’.

Når den slags beløb kan findes for at please Snyders fanbase, så må det også være muligt at grave dybt i sparebøssen for at give ’The Flash’ en makeover, når filmens hovedrolle ligefrem tæver løs på civile.

At skuespilleren så ikke præsterede det live på Oscar-podiet foran det halve Hollywood og millioner af seere, burde ikke gøre en forskel for, hvor resolut nålen svinger på filmstudiernes moralkompas.

Falder dommerens hammer, er det au revoir, Ezra. Alt andet vil være et gedigent søm i kisten for Warner Bros. troværdighed.

Foruden ‘The Flash’ medvirker Miller også i Mary Harrons kommende ‘Dali Land’ om Salvador Dali. Filmen er færdigindspillet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af