James Cameron fik idéen til ‘Avatar’-universet i en drøm som 19-årig

James Cameron fik idéen til ‘Avatar’-universet i en drøm som 19-årig
'Avatar: The Way of Water'. (Foto: PR)

For 13 år siden blev verden introduceret til et af de mest forbløffende og deltaljerige universer i form af James Camerons Pandora i ‘Avatar’.

Nu vender vi snart tilbage til selvsamme univers, når ‘Avatar: The Way of Water’ rammer biograferne i december. Cameron har, som vanligt, meget på spil, når det kommer til opfølgeren, der helst skal blive den tredje eller fjerde mest indtjenende film nogensinde for at være sit budget værd.

Gudskelov, så er den 68-årige instruktør en drømmer, der tror på sine projekter, og hvis ikke det var fordi, han faktisk havde fået idéen til Pandora og ‘Avatar’ i en drøm, da han blot var 19 år, ja, så havde vi ikke stået med et af de største filmfænomener i nyere tid i dag.

Det fortæller Cameron i et nyt interview med GQ.

»Jeg vågnede efter at have drømt om den her form for bioluminescente skov med de her træer, som på en måde ligner fiberoptiske lamper, og den her flod som glødede bioluminescente partikler, og der var en slags lilla mos på jorden, som lyste op, når man gik i det«, fortalte Cameron til GQ.

»Og de her slags øgler som ikke så ud af meget, før de lettede. Og så ændrede de sig til de her roterende faner, lidt ligesom levende frisbees, og så kommer de ned og lander på noget. Det var alt sammen i drømmen«.

Som det ofte er med en god idé, er der stor sandsynlighed for, at nogen har fået den samme. Der var det til gengæld heldigt, at James Cameron havde fattet til pennen med det samme, da han vågnede.

»Jeg vågnede og var super spændt og begyndte faktisk at tegne det«, fortalte Cameron og fortsatte:

»Så jeg har faktisk en tegning. Det reddede os fra omkring 10 retssager. For hver succesfuld film vil der altid være en eller anden ogginok med sølvpapir under deres paryk, som tror du har strålet idéen ud af deres hoved. Og det viste sig, der var 10-11 stykker af dem. Så jeg pegede på den her tegning, jeg lavede, da jeg var 19 år og gik på Fullerton Junior College, og sagde ‘Se det her? Se de her glødende træer? Se den her glødende øgle, som snurrer rundt og er orange? Se det lilla mos? Og alle lod os være«.

‘Avatar: The Way of Water’ får biografpremiere 14. december.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af