Legendarisk filmkomponist bag ‘Twin Peaks’ Angelo Badalementi er død

Legendarisk filmkomponist bag ‘Twin Peaks’ Angelo Badalementi er død

Filmkomponist Angelo Badalementi er gået bort i en alder af 85 år, det beretter blandt andet mediet Indiewire. 

Udover den kendte titelmelodi til ‘Twin Peaks’, stod han bag den hyldede musik til David Lynch-film som ‘Blue Velvet’, ‘Lost Highway’, ‘Wild at Heart’, ‘Mulholland Drive’ og ‘Twin Peaks’-fortsættelserne ‘Fire Walk With Me’ og ‘Twin Peaks: The Return’. 

Badalamenti startede sin karriere som musiklærer i Brooklyn, men fik sin store chance da filminstruktør David Lynch i 1986 hyrede ham som Isabella Rossellinis sanglærer i forbindelse med ‘Blue Velvet’, som han også kom til at skrive musik til.

Komponistens bortgang blev bekræftet af hans familie på de sociale medier (via Indiewire), hvor hans nevø skrev om de mange højdepunkter i karrieren blev fremhævet: 

»Min grandonkel Angelo Badalementi har krydset grænsen til et andet plan af eksistensen. Mellem hans arbejde på ‘Blue Velvet’ , ‘Twin Peaks’, ‘Cabin Fever’, ‘Nightmare on Elm Street 3’ og en overflod af andre – plus hans forhold til og samarbejder med David Bowie, Michael, Jackson, Paul McCartney, Nina Simone, Julee Cruise, Isabella Rossellini, Dolores O’Riordan, Anthraz, Dokken, Eli Roth og især David Lynch – har han for mig været den mest interessante man i verden. En sand musikalsk og kunstnerisk inspiration for mig og utallige andre«, skriver familien. 

Selvom det mest var hans melodier, han var kendt for, optrådte Badalamenti også i et par små filmroller. I ‘Blue Velvet’ under en scene i klaverbaren, men ikke mindst som en gangster i ‘Mulholland Drive’, der går utroligt meget op i sin espresso. 

I 2015 skrev han musikken til den danske film ‘Guldkysten’, instrueret af Daniel Dencik, hvor han gav interview til Soundvenue.

Gennem sin karriere vandt Angelo Badalamenti flere priser blandt andet en Grammy for titelmelodien til ‘Twin Peaks’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af