Leonardo Dicaprio var nervøs for at improvisere nøglescene i ‘Once Upon a Time in Hollywood’

Leonardo Dicaprio var nervøs for at improvisere nøglescene i ‘Once Upon a Time in Hollywood’
'Once Upon a Time in Hollywood'. (Foto: PR)

Selvom Leonardo DiCaprio er en af tidens allerstørste skuespillere, kan han stadig godt blive nervøs på et filmset – især med udsigten til at skulle improvisere.

Det fortæller Quentin Tarantino i podcasten ‘2 Bears, 1 Cave’. Her kommer han omkring scenen i ‘Once Upon a Time in Hollywood‘, hvor Rick Dalton (DiCaprio) glemmer sine replikker og stormer ud af filmsettet for at have en ikonisk nedsmeltning i sin filmtrailer. Det skriver Screenrant.

»Det, der skete, var, at jeg vidste, at jeg ville lave scenen, men jeg ville ikke skrive den ud. Jeg ville ikke have, at det var dialog, han havde memoreret«, siger Tarantino og fortsætter:

»Jeg tog fat i Leo og sagde: ‘Hør her, jeg vil gerne have, at du kommer ind i traileren, efter at have fucket dine replikker op, og får et raserianfald mod dig selv. Det skal være en gigantisk selvmedlidenhedsfest, hvor du farer ud mod dig selv. Og jeg vil gerne have, at det har tilfældigheden af improvisation. Det skal bare komme ud af dig’«.

»Jeg gjorde det, at jeg gav ham forskellige emner, han kunne tale om. Og han sagde: ‘Fantastisk’. Han var en smule nervøs. Det var faktisk meget sødt, at han var nervøs på dagen, fordi han vidste, at det hele afhang af ham«, fortæller Tarantino.

Resten er, som man siger, historie. DiCaprio inkasserede en Oscar-nominering for sin præstation i ‘Once Upon a Time in Hollywood’ og sammenbrudsscenen står som et af de definerende øjeblikke for hans karakter.

Quentin Tarantino har tidligere fortalt magasinet Deadline, at det var DiCaprio selv, der foreslog, at Dalton skulle glemme sine replikker og få et raserianfald.

Instruktøren kaldte i samme ombæring scenen for »Travis Bickle-sekvensen« med reference til Robert De Niros ikoniske spejlscene i ‘Taxi Driver’. Ifølge Tarantino viste scenen, at DiCaprio er »en af de mest, hvis ikke den, mest talentfulde skuespiller i sin generation og den mest naturligt begavede skuespiller, jeg nogensinde har arbejdet med«.

Leonardo DiCaprio er aktuel næste år i Martin Scorseses stærkt imødesete western ‘Killers of the Flower Moon’. Tarantino skal samme år instruere en miniserie.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af