Matt Damon takkede nej til ‘Avatar’ for 13 år siden – nu åbner James Cameron døren på klem igen

Matt Damon takkede nej til ‘Avatar’ for 13 år siden – nu åbner James Cameron døren på klem igen
Matt Damon. (Foto: Samir Hussein/Getty Images)

I 2009 begik Matt Damon formodentlig en af de største fejltagelser i sin karriere, da han takkede nej til hovedrollen i James Camerons ‘Avatar’. I hvert fald fejltagelse set fra et økonomisk synspunkt.

Selvom det nok ikke er penge, den 52-årige skuespiller mangler, må det stadig have sviet, da filmen slog alle rekorder ved billetlugerne og kunne have indtjent Damon 270 millioner dollars på de 10 procent af indtægterne, som var vilkårene i kontrakten.

Nu er James Cameron klar til at give skuespilleren en chance til, forlyder det i nyt interview med BBC 1, skriver Indiewire.

»Vi bliver nødt til at gøre det«, siger Cameron i interviewet. »Vi bliver nødt til at gøre det, så verden kan komme i balance igen«.

»Han plager sig selv over det, og jeg synes virkelig, Matt, at du er en af de største filmstjerner i verden. Kom over det. Men han blev nødt til at lave endnu en ‘Bourne’-film, som fyldte hans kalender, og der var ikke noget, han kunne have gjort ved det, så han blev desværre nødt til at takke nej«.

Måden, som rollen blev tilbudt på til Matt Damon i sin tid, var til gengæld heller ikke særligt spændende, fortalte den 52-årige skuespiller selv i et interview med GQ UK i 2019:

»Jim Cameron tilbød mig ‘Avatar’. Og da han tilbød mig rollen, sagde han: ‘Nå, hør lige. Jeg har ikke brug for nogen speciel. Jeg har ikke brug for en skuespiller med et stort navn. Hvis du ikke tager den her rolle, så finder jeg en ukendt skuespiller og giver den til ham i stedet, fordi filmen har ikke rigtigt brug for dig. Men hvis du tager rollen, så giver jeg dig 10 procent af…’«.

»Jeg har nok sagt nej til flere penge end nogen anden skuespiller«, fortsatte Damon og indrømmede, at mens det muligvis resulterede i, at han måske aldrig ville kunne arbejde med Cameron i fremtiden, kunne han ikke skuffe sine venner og kollegaer på ‘Bourne: Ultimatum’ dengang.

Men hvem ved, måske ser vi Matt Damon i en af de kommende ‘Avatar’-film.

Rollen gik som bekendt til Sam Worthington, der har gentaget sin rolle i ‘Avatar: The Way of Water’, som kan ses i biografen nu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af