Samarbejdet med Joaquin Phoenix i ‘Napoleon’ fik Ridley Scott til at »genskrive den forbandede film«

Samarbejdet med Joaquin Phoenix i ‘Napoleon’ fik Ridley Scott til at »genskrive den forbandede film«
Joaquin Pheonix. (Foto: Tristan Fewings/Getty Images)

Ridley Scott følger til næste år den dramatiske fuser ‘House of Gucci’ op med andre takter.

Nemlig storfilmen ‘Napoleon’ om den legendariske franske kejser og krigsherre, der har Joaquin Phoenix i hovedrollen.

De to har tidligere arbejdet sammen på ‘Gladiator’, og denne gang var Ridley Scott så optaget af Phoenix’ præstation, at den endte med at fuldkommen redefinere filmen.

Det blev nemlig et altafgørende mål, at Phoenix følte sig komfortabel i rollen, så han kunne levere en mesterlig præstation. Det fortæller Ridley Scott til Empire via Indiewire.

»Joaquin er så langt fra konventionel, som du kommer. Ikke overlagt men af ren intuition. Det er det, som sætter ham i gang. Hvis noget går ham på, skal han nok fortælle dig det«, lød det.

Det er ikke hvem som helst, der kan få et helt filmhold til at indrette sig efter en skuespillers temperament. Men i følge Ridley Scott er Phoenix »den mest specielle og betænksomme skuespiller«, han har arbejdet med. Hans proces var den eneste vej fremad for den bedst mulige karakterpræstation:

»Med Joaquin kan vi genskrive den forbandede film, fordi han er ukomfortabel. Og det skete på en måde med ‘Napoleon’. Vi skilte filmen af for at hjælpe ham med at fokusere på, hvem Bonaparte var. Det blev jeg nødt til at respektere, fordi det som blev sagt var så utroligt konstruktivt. Det fik alt til at vokse sig større og bedre«, udtaler Ridley Scott i interviewet.

Joaquin Phoenix’ talent er netop kendetegnet ved hans dedikation til at involvere sig fuldstændig i de projekter, han vælger at spille med i. I følge Ridley Scott var processen med ‘Napoleon’ arbejdet værd, og han mener deres portræt af den excentriske figur er endt med at komme så tæt på som muligt.

Før Ridley Scott har store auteurs som Stanley Kubrick forsøgt at forløse en film om Napoleon Bonaparte, der ofte bliver kaldt ‘den bedste film, som aldrig blev lavet’. Efter ham forsøgte Steven Spielberg at forvandle Kubricks planer til en miniserie i 2016, og tilbage i 2021 udtalte også Bond-instruktør Cary Fukunaga, at han ville bringe det til det store lærred.

Ridley Scotts ‘Napoleon’ er produceret af Apple og står til at få premiere i 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af