‘1899’ får kniven af Netflix efter kun én sæson

‘1899’ får kniven af Netflix efter kun én sæson
'1899'. (Foto: Netflix)

Den nye Netflix-serie ‘1899’ fra skaberne af ‘Dark’ er blevet lagt i graven hos Netflix efter kun én sæson. Det skriver serieskaberne på Instagram.

»Det er med tungt hjerte, at vi er nødt til at fortælle jer, at ‘1899’ ikke bliver fornyet. Vi ville have elsket at færdiggøre denne fantastiske rejse med en anden og tredje sæson, som vi gjorde med ‘Dark’, men nogle gange flasker tingene sig ikke efter planen. Sådan er livet. Vi ved, at det vil skuffe millioner af fans derude, men vi vil gerne takke jer for at have været en del af dette vidunderlige eventyr. Vi elsker jer, glem aldrig det«, skriver skaberen Baran bo Odar.

Aflysningen er uden tvivl lidt af et chok, da serien var planlagt til tre sæsoner.

‘1899’ handler om et stort dampskib med kurs mod Amerika anno 1899. Passagererne tæller blandt andet en britisk kvinde på flugt fra en galeanstalt, en dansk familie på flugt fra en tragedie og en kinesisk kvinde på flugt fra en fejl. Alle har de flugten til fælles, og alle er de altså fra forskellige lande.

På rollelisten var mange danskere, blandt andre Clara Rosager, Lucas Lynggaard Tønnesen, Maria Erwolter (’Pusher II’), Alexandre Willaume (’Equinox’) og Martin Greis-Rosenthal (‘Fædre & Mødre’).

Serien fik fine seertal i sin første uge på streamingtjenesten, hvor den kun var overgået af ‘The Crown’.

Soundvenues anmelder kvitterede med fem stjerner og skrev: »Væbner man sig med tålmodighed, belønner duoen bag ’Dark’ seeren med et dybt originalt mysterie, som er uforudsigeligt fra afsnit til afsnit«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af