‘Everything Everywhere All’ nærmer sig Oscar-favoritstatus efter stor amerikansk pris

‘Everything Everywhere All’ nærmer sig Oscar-favoritstatus efter stor amerikansk pris
'Everything Everywhere All at Once'. (Foto: UIP)

‘Everything Everywhere All At Once’ var ikke blot en af sidste års mest bizarre film.

Det var også en af de mest succesfulde – et forbløffende stort hit ved billetlugerne og nu også en seriøs prissluger.

I går vandt Dan Kwan og Daniel Scheinerts fortælling om en kinesisk immigrant, der ryger ind i en stribe paralleluniverser under sit besøg på skattekontoret (bær over med os – filmen er umulig at beskrive, men læs anmeldelse i fire universer her), hovedprisen under Critics Choice Award, en sammenslutning af cirka 500 filmkritikere i USA.

Prisen giver ikke 1:1 en indikation af Oscar-vindene, men giver – ligesom Golden Globes – et rygstød for de præmierede film.

Og ‘Everything Everywhere All at Once’ må efterhånden tages seriøst som en mulig vinder af hovedprisen for Bedste Film, i konkurrence med de to andre stærkeste kandidater lige nu, ‘The Fabelmans’ og ‘The Banshees of Inisherin’.

Også flere skuespillere fik et Oscar-rygstød ved Critics Choice Award. Brendan Fraser vandt således for bedste mandlige hovedrolle i ‘The Whale’, mens Cate Blanchett vandt for bedste kvindelige hovedrolle for ‘Tár’ foran Michelle Yeoh fra netop ‘Everything Everywhere’…’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af