Filmlegendes drømmeprojekt med Adam Driver er endt i »komplet galskab«, ifølge medie

Filmlegendes drømmeprojekt med Adam Driver er endt i »komplet galskab«, ifølge medie
Adam Driver under Cannes-festivalen i 2021. (Foto: Samir Hussein/WireImage)

Francis Ford Coppola er en af de mest indflydelsesrige instruktører i historien med ‘The Godfather’-filmene, ‘Apocalypse Now’ og ‘The Conversation’ på cv’et.

Hans navn bliver også forbundet med stærkt tumultariske filmoptagelser, inklusive abrupte fyringer, ophedede skænderier og budgetter, der bliver grotesk overskredet. Nogle gange har kaosset resulteret i gedigne flops (‘One From the Heart’, ‘The Cotton Club’), andre gange i hyldede mesterværker (‘Apocalypse Now’).

Det er efterhånden mange år siden, at Coppola har været en central figur på Hollywood-scenen, og hans seneste store film og hit var ‘Bram Stoker’s Dracula’ fra 1992.

Men nu har han som 83-årig kastet alt ind for at lave sit drømmeprojekt, filmen ‘Megapolis’, som handler om en arkitekt, der vil genbygge New York som et utopia efter en katastrofe.

Da ingen studier ville røre filmen, har Coppola hevet cirka 800 millioner kroner af sine egne penge op af lommen for at finansiere projektet, der har Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight og Dustin Hoffman på rollelisten.

Coppola har skudt cirka halvdelen af de 80-90-optagedage, men det er nu uklart, om filmen overhovedet kan komme i mål, skriver The Hollywood Reporter.

Optagelserne er nemlig ramt af ét stort kaos, ifølge branchemediets kilder. Flere nøglemedarbejder på filmholdet har sagt op, heriblandt production designeren og den superviserende art director. I december fyrede Coppola desuden hele visual effects-holdet, og instruktøren har måttet udskifte højteknologiske løsninger med mere traditionel greenscreen til den effekttunge film.

En repræsentant for en af dem, der blev fyret fra optagelserne, udtaler til The Hollywood Reporter: »Det var komplet galskab at være på settet«.

Kilderne siger, at Coppola fortsætter ufortrødent og er i gang med at hyre nye filmarbejdere.

Som Hollywood Reporter skriver, er det en grundregel i Hollywood, at man aldrig skal investere sine egne penge i filmprojekter. Den regel har Coppola brudt før, og det gør han altså nu igen. Han har solgt sit californiske vinimperium for at få råd til at indfri sin vision.

Og hvis det går galt?

»Jeg kunne ikke være mere ligeglad med de finansielle implikationer. Det betyder intet for mig«, har han tidligere sagt til GQ.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af