17-årig lavede internettets uhyggeligste video – nu skal han lave film for A24

Kane Parsons har fået stor internetsucces med horrorvideoen The Backrooms. Så stor, at han nu skal bruge sin sommerferie til at videreudvikle universet for tidens hotteste filmselskab.
17-årig lavede internettets uhyggeligste video – nu skal han lave film for A24
'The Backrooms (Found Footage)' (Foto: Kane Parsons)

17-årige Kane Parsons får manges drengedrøm opfyldt … mens han stadig er dreng.

Den nordcaliforniske youtuber er ifølge Indiewire blevet hyret til at instruere en spillefilm baseret på konceptet The Backrooms for et af de varmeste produktionsselskaber i verden, A24, der har stået bag alt fra ‘Moonlight’ til ‘Midsommar’ og ‘Everything Everywhere All at Once’.

Parsons har på sin YouTube-kanal Kane Pixels i et års tid produceret uhyggeligt stemningsfulde videoer, der finder sted i forladte bygninger. Han instruerer og laver special effects på filmene, der præsenteres som fundne optagelser fra 80’erne og 90’erne, optaget på grynede hjemmevideo-kameraer.

Videoerne er sammensat af virkelige optagelser, med slørende effekter og Parsons kreationer på det gratis 3D-grafik-softwareprogram Blender.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En pressemeddelelse tilføjer, ifølge Unilad, at filmen vil blive optaget i Parsons sommerferie, da instruktøren stadig går i skole.

En skræmmende opdagelse

Parsons originale video ’The Backrooms (Found Footage)’ er blevet set 44 millioner gange og handler om en uset kameraoperatør, der ved et uheld falder, eller »noclipper«, ind i parallelverdenen The Backrooms.

Her går han forvirret rundt i et forladt kontorlandskab, indtil han gør en skræmmende opdagelse.

Se videoen, som WPST har kaldt »internettets uhyggeligste«. her på eget ansvar:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Videokonceptet stammer tilbage fra en 4chan-creepypasta, en online horror-myte baseret på et gulligt billede af en forladt arbejdsplads.

Der gik ikke længe, fra det mennesketomme billede blev lagt op anonymt, til internetbrugere bryggede på historier om en usynlig verden mand frivilligt eller ufrivilligt, kan besøge ved at udnytte en form for glitch i virkeligheden, der er inspireret af noclipping i computerspil, hvor man ved snyd gør sig selv i stand til at gå igennem vægge.

Og når man først er inde i den uendelige labyrint af de ‘The Shining’-agtige kontorgange, som The Backrooms er, sker der ikke noget godt.

Horrormaestro hjælper

Forskellige brugere har tilføjet nye såkaldte levels til The Backroom med dertilhørende uhyggelige skabninger.

Ligeledes har Parsons udbygget sit eget underunivers i The Backrooms løbende med en serie af videoer, der handler om den lyssky organisation ASYNC, som åbnede en portal til den anden verden i 80’erne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Da alle kan bidrage til historierne, har de ingen ejer. Men nogle brugere føler stadig, at verdenen skal behandles på en bestemt måde. Parsons har selv en ambition om at fortælle den historie, han ser i The Backrooms, men samtidig respektere dens rødder.

»Jeg vil lave noget, der fortæller den historie, jeg synes betyder noget, som jeg har fundet på, og samtidig bibeholde den følelse, der var i det originale billede«, har den unge filmskaber sagt til abcnews.

Det har A24 altså fået øjnene op for, og de har hjulpet teenageren i gode, erfarne hænder. Det creepy projekt skal produceres af blandt andre James Wan, der har været med til at skabe nogle af de største horror-universer i verden, ’Saw’, ’Insidious’ og ’The Conjuring’. Mens Roberto Patino, der har skrevet på ’Westworld’ og ’Sons of Anarchy’, skal stå for manuskriptet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er samtidig godt, at Parsons selv er med ombord.

Det seneste creepy internetfænomen, der fik en stortanlagt filmatisering, var ’Slenderman’, og den var ikke populær blandt de oprindelige fans af karakteren. Fans af Parsons’ første video har da også været bekymrede for, hvornår den ville få en Hollywood makeover.

Men som manden bag de populære videoer er Kane Parsons optimist.

»Jeg elsker bare at lave det her. På en eller anden måde brænder jeg aldrig ud. Og jeg tror delvist, det er, fordi folk elsker serien så meget. Det føles bare, som om alt jeg gør, har værdi«, fortæller han abcnews.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af