Dengang danske kvinder blev spærret inde for at danse – se traileren til Malou Reymanns ‘Ustyrlig’

Dengang danske kvinder blev spærret inde for at danse – se traileren til Malou Reymanns ‘Ustyrlig’
'Ustyrlig'. (Foto: Sverre Sørdal)

Malou Reymann slog i 2020 stærkt igennem med den prisvindende personlige film ‘En helt almindelig familie’ om hendes fars transition fra Thomas til Agnete.

Instruktørens anden film, ‘Ustyrlig’, går i en helt anden retning og fokuserer på et underbelyst kapitel i danmarkshistorien. At dømme på traileren er der et wakeup-call med et formørket kvindesyn i vente.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Ustyrlig’ udspiller sig på kvindehjemmet på Sprogø, hvor de piger, der ikke artede sig efter 1930’ernes rigide forventninger til deres køn, blev sendt hen for at blive opdraget. De blev kaldt »åndssvage« og levede fængselstilværelser.

Den 17-årige Maren bliver sendt til øen, da tidens såkaldte sædelighedspoliti erklærer hende »åndssvag«, fordi hun danser og drikker mere, end autoriterne bryder sig om.

På Sprogø finder hun dog fællesskab hos den ældre Sørine, mens hun prøver at finde en udvej fra anstaltens overgreb. 

Det unge navn Emilie Kroyer Koppel (‘Nordland 99’, ‘Du forsvinder’) spiller hovedrollen som Maren over for Jessica Dinnage (‘The Rain’) som Sørine. 

Lene Maria Christensen og Danica Curcic styrer slagets gang som forstander og bestyrer af kvindehjemmet. 

Malou Reymann har udover at instruere skrevet manuskriptet sammen med Sara Isabella Jønsson (‘Hvor kragerne vender’) i samarbejde med Daniel Dencik.

‘Ustyrlig’ har netop vundet hovedprisen på Göteborg Film Festival. For ‘En helt almindelig familie’ modtog Malou Reymann Bodil-uddelingens talentpris. 

‘Ustyrlig’ får premiere 9. marts.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af