Nicolas Winding Refn har tilsyneladende planlagt »sit livs store finale«

Nicolas Winding Refn har tilsyneladende planlagt »sit livs store finale«
Nicolas Winding Refn under Cannes Film Festival i 2019. (Foto: John Phillips/Getty Images)

Det vides endnu ikke, hvad Nicolas Winding Refn har på tapetet efter Netflix-serien ‘Copenhagen Cowboy’ – og han ved det tilsyneladende heller ikke 100 procent selv.

I et nyt interview med The Playlist fortæller han til gengæld, at et projekt, der har været rygtedes i en årrække, i allerhøjeste grad lever – og som endda kan blive hans karrieres kulmination.

I 2016 røbede danskeren, at han arbejdede på et projekt med Neal Purvis og Robert Wade, James Bond-forfatterne bag ‘Casino Royale’, ‘Quantum of Solace’ og ‘Skyfall’. Titlen var dengang ‘The Avenging Silence’.

I det nye interview fortæller Refn, at projektet har vokset sig stort.

»Rob og Neal er mine meget tætte venner, og vi har arbejdet på vores lille projekt – well, det er faktisk ikke lille mere, det begyndte småt, men har vokset sig til sit eget monster af muligheder. Det er på en måde min final frontier. Min sjæls sidste bestræbelse«.

Refn bekræfter, at det oprindelige ‘The Avenging Silence’ er »en del af« det nye projekt. Oprindeligt blev det beskrevet, at historien handlede om en tidligere europæisk spion, der af en japansk forretningsmand hyres til at fælde den farligste yakuza-boss i Japan. Spionen blev beskrevet som stum.

Den stumme hævner lyder jo mildest talt ikke som et fremmed take for Refn, men om det stadig er den historie, Refn, Purvis og Wade tumler med, vides ikke. Danskeren siger dog til The Playlist, at det har noget at gøre med spioner.

Refn bekræfter, at han ikke ser sin karriere slutte lige nu, så det kan være, han først skal lave 10 andre film, inden han kommer til denne. Men han øjner altså et slutpunkt i projektet.

»Det er ligesom der, hvor jeg ser det hele ende. Det er en karakter, som er den sidste nedtælling, som man siger, det er mit livs store finale«, fortæller han til The Playlist.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af