Steven Spielberg laver serie ud af sagnomspundet Stanley Kubrick-manus

Steven Spielberg laver serie ud af sagnomspundet Stanley Kubrick-manus
Steven Spielberg under Oscar-uddelingen i 2016. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Steven Spielberg har længe prøvet at realisere Stanley Kubricks legendariske manuskript til ’Napoleon’ og afslører nu, at han er i gang med at gøre det til en serie i syv episoder for HBO.

»Vi forbereder en stor produktion for HBO baseret på Stanleys originale manuskript til ’Napoleon’«, fortalte Spielberg ved en pressekonference på filmfestivalen i Berlin, der kan ses i et tweet fra Deadline. »Vi arbejder på ’Napoleon’ som en serie i syv dele«, uddyber instruktøren.

Sagaen om det tabte projekt fortsætter altså.

Efter det ikke lykkedes Kubrick at få lavet filmen om den franske militærstrateg, mens han var i live, tog Spielberg ifølge Looper projektet til sig i 2013 og arbejdede i lang tid på det med instruktør Cary Fukunaga.

Efter Fukunaga i Rolling Stone blev beskyldt for seksuelt grænseoverskridende opførsel af flere kilder i 2022, har der været stille omkring filmatiseringen.

Indtil nu hvor tweetet fra Deadline viser Spielberg fortælle Berlinalen, at der bliver arbejdet på projektet.

’A.I.’-instruktøren nævner desuden Stanley Kubricks enke Christiane Kubrick og hendes bror Jan Harlan som samarbejdspartnere på projektet, men altså ikke et ord om Fukunaga, som The Playlist regner med ikke længere er involveret i projektet.

Ridley Scott har også en spillefilm på vej om Napoleon med Joaquin Phoenix i hovedrollen som monsieur Bonaparte.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af