En af verdens bedste film får et remake med Robert Downey Jr. i hovedrollen

En af verdens bedste film får et remake med Robert Downey Jr. i hovedrollen
Robert Downey Jr. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

I 2012 blev Alfred Hitchocks hovedværk ‘Vertigo’ kåret til verdens bedste film i den prestigiøse filmafstemning hos filmmediet Sight and Sound.

Mesterværket udkom i 1958, hvor filmen fik en blandet kritikermodtagelse, men i 1980’erne begyndte ‘Vertigo’ endelig at få den ære, den fortjener.

Og nu er det så meldt ud, at filmstudiet Paramount har tænkt sig at genindspille filmen med Robert Downey Jr. i kikkerten til hovedrollen. Det skriver Variety.

‘Peaky Blinders’-skaber Steven Knight er desuden udset til at skrive manuskriptet. Det vides endnu ikke, hvem der skal gå i Hitchocks fodspor og indtage instruktørstolen.

Beslutningen om at genindspille den ikoniske film er et toppunkt i tidens remake-mani, og umiddelbart kan ingen bebrejdes, hvis de instinktivt tænker, at det er en dårlig idé at genfortolke hovedværket.

Hitchcocks mesterværker er før forsøgt remaket, blandt andet da Gus van Sant i 90’erne castede sig over ‘Psycho’, som blev haglet ned.

‘Vertigo’ fortæller historien om politiefterforskeren John ‘Scottie’ Ferguson, der går på pension efter et alvorligt tilfælde af vertigo. Han bliver hyret til at skygge en rigmands kone (Kim Novak), som udviser en noget mærkelig adfærd.

Ferguson bliver forelsket i takt med at han skygger den smukke kvinde, og langsomt aner, at intet helt er, som det giver sig ud.

Det vides endnu ikke, hvornår optagelserne til genindspilningen begynder.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af