Sofia Coppolas datters TikTok-video fra stuearrest får internettet til at gå amok

Sofia Coppolas datters TikTok-video fra stuearrest får internettet til at gå amok
Sofia Coppola og datteren Romy Mars til Marc Jacobs-modeshow i 2020. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Marc Jacobs)

Hvis man har kendte forældre, skal der ikke altid meget til, før man selv bliver det. Det problematiske i Hollywoods kendisarvelighed blev sat på spidsen i ‘nepo baby’-debatten i starten af året.

Men lige som man troede, sagen var ved at tabe momentum, lavede Romy Croquet Mars Coppola, datter af (nepo baby) filminstruktør Sofia Coppola (‘Lost in Translation’) og Phoenix-forsanger Thomas Mars, en TikTok der fik internettet til at bryde ud i lys lue.

Historien i videoen satte privilegiespørgsmålet på spidsen: »lav pasta med vodkasauce med mig, fordi jeg har stuearrest, fordi jeg prøvede at chartre en helikopter fra New York til Maryland på min fars kreditkort, fordi jeg ville spise middag med min veninde fra camp«, lød det fra det 16-årige medlem af den legendariske Hollywood-familie.

Efter indledningen går Romy i gang med at forklare, at hun ikke kender forskellen på hvidløg og almindelige løg. Hun fortæller også, at hendes forældre har en fast regel om, at hun ikke må have offentlige sociale medier, men at den kan hun lige så godt bryde, fordi hun alligevel har stuearrest.

Hun fremviser sin fars Grammy-statuette som svar på, hvorfor hun ikke må dele ting offentligt og fortsætter: »Fordi de ikke vil have, jeg skal være et nepotisme-barn, men TikTok kommer ikke til at gøre mig berømt, så det er lige meget«. Famous last words!

Profilen der delte videoen tirsdag er efterfølgende blevet slettet fra TikTok, men på det tidspunkt havde den ramt Twitter, som allerede var gået i selvsving over den. Og mange brugere nyder dens kaotiske og lidt troll-agtige humor, priser sig taknemmelige for den og kalder den et cinematisk mesterværk – med slet skjult reference til morens instruktør-evner:

Videoen efterlader i den grad flere spørgsmål end svar. Har hun virkelig forsøgt at chartre en helikopter fra New York til Maryland, som om hun ikke blot var datter af Coppola, men karakter i en af hendes film? Er kendisbørn virkelig så vanvittige? Er det hele en stor joke? Bliver hun færdig med pastaen?

Romy Croquet Mars Coppola har i hvert fald fået en hel del nye internetfans, der nyder hendes bramfri omgang med kameraet og venter spændt på at se, hvad hun finder på næste gang.

Hvis man troede nepo baby-diskussionen var ovre, får man således lyst til at citere Romys bedstefar, Francis Ford Coppolla, instruktøren der gav os ‘Godfather’-replikken: »Just when I thought I was out, they pull me back in«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af