Ny Kardashian-dokumentar efterlader ét brændende spørgsmål

TV 2-aktuel dokumentar viser realityklanens rise to power – og udpeger en mulig kronprinsesse af Kardashian-dynastiet.
Ny Kardashian-dokumentar efterlader ét brændende spørgsmål
’Kardashians – hemmeligheden bag succesen’ (Foto: TV 2)

Sideskilninger, duckface og peacetegn.

Det er beskrivelsen af et generisk paparazzibillede fra slutningen af 00’erne. Og det er lige præcis her, vi starter i en ny dokumentar om Kardashian-klanens rise to power.

Det er med en god portion nostalgi, man kigger tilbage på de uredigerede blitzbilleder af Kim Kardashian, der står med en hånd i siden og et uskyldigt (måske også lidt for intenst) blik ind i kameraet. Et blik, der ikke rigtigt er til at genkende hos den nu 42-årige megastjerne.

Kim Kardashian ved Met Gala 2022. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Dokumentaren skildrer kærligt den unge Kim Kardashians brændende ønske om at være kendt. Den udfolder de elementer, der har været med til at transformere hende fra endnu en realitystjerne med kendisdrømme til en hardcore business woman.

Kim Kardashian var blot en af en lang række realitystjerner, der blev udklækket i slutningen af 00’erne. Hvad er det, hun har gjort anderledes?

Det forsøger ’The Kardashians: Billion Dollar Dynasty’, der til TV 2-premieren har fået titlen ’Kardashians – hemmeligheden bag succesen’, at svare på.

Ægte øjeblikke

Kardashian-familien er et produkt af en helt særlig tid. Der var en særlig energi over reality-tv fra slutningen af 00’erne. Konsekvensløs.

Reality-deltagere var ikke vant til den eksponering, der følger med at optræde på tv. Og man havde ikke set, hvor galt det kunne gå. Så deltagerne fik måske ikke lige sat de grænser, de skulle. Det skabte ekstremt godt tv.

Det skinnede blandt andet igennem i de tidligere sæsoner af ’Paradise Hotel’. Her fik vi lov til at kigge med, når ægte mennesker lod sig rive med af ægte følelser. Vi husker stjernerne fra den gyldne æra. Amalie, Stinna, Stolle, ham den gamle.

Khloe Kardashian, Lamar Odom, Kris Jenner, Kendall Jenner, Kourtney Kardashian, Kanye West, Kim Kardashian, Caitlin Jenner og Kylie Jenner i 2016. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images for Yeezy Season 3)

Man fik reelt følelsen af, at de nåede at glemme, at de var på kamera. Vi fik lov til at se med, da Susan K som en af de første i Danmark havde sex på åben skærm. Noget, hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig ville blive vist på tv, men som er grunden til, at hun stadig bliver husket her 15 år senere.

Det var netop disse ægte øjeblikke, der var med til at gøre de første par sæsoner af ’Keeping up with the Kardashians’til noget særligt. Her må et af højdepunkterne på ægthedsskalaen være, da Kourtney går i fødsel og inviterer kameraholdet med ind i fødestuen.

Energien var unhinged. Og det er lige netop denne energi, som Kim Kardashian (og særligt mor Kris Jenner) excellerede i at udnytte.

Melbombe-angrebet

Til dags dato er det stadig et mysterie, om Kims sex tape blev lækket med vilje. For de private optagelser af Kim og ekskæresten Ray J. satte mistænkeligt meget skub i hendes karriere. Og vi befandt os i de kulørte blades storhedstid, hvor omtale i medierne var alfa og omega, hvis du ville op ad den sociale rangstige.

Der er ingen tvivl om, at både Kim Kardashian og momager Kris Jenner er villige til at gå langt for at nå deres mål.

Ray J og Kim Kardashian. (Foto: John Shearer/Getty Images)

Og lige meget om Kims sexbånd var et plant eller ej, har Kardashian-familien vist, at de læste medielandskabet fuldstændig rigtigt. De var villige til at give noget af sig selv i bytte for at forblive relevante.

Og når der ikke sker noget? Så må man jo finde på det. I dokumentaren hævder Kardashians tidligere medierådgiver, at han var hjernen bag melbombe-angrebet til lanceringen af Kardashians parfume tilbage i 2012.

Spørgsmålet er, hvor langt Kim Kardashian og Kris Jenner vil gå for pr. Flour bomb-langt? Højst sandsynligt. Leake sin datters sex tape-langt? Det er ikke til at sige.

Krokodilletårer?

Selvom dokumentaren kommer med mange svar, er der også nogle, der desværre forbliver ubesvaret. For nok har Kardashian-familien tydet medietendenserne skarpt de seneste 15 år. Men hvor længe gider folk følge med, når de ikke deler ud af sig selv?

Nu er det følgerne på sociale medier, der styrer slagets gang. Det har givet stjerner som Kim Kardashian lov til selv at kuratere deres image. Men hvad gør man, når følgerne begynder at kræve autenticitet?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Allerede da Kim Kardashian indledte et forhold til Pete Davidson, begyndte rygterne om pr-stunt at svirre. Forholdet holdt i ni måneder – ikke meget længere tid end hun nåede at date, ægte og lade sig skille fra NBA-spilleren Kris Humphries.

Kims publikum er blevet voksent sammen med hende. Vores tillid er svækket. Og vi ved godt inderst inde, at alt, der er for godt til at være sandt, nok nærmere er aftalt ned til mindste detalje.

Som når Kris Jenner er inde hos James Corden og bliver spurgt, om hun var hjernen bag Kims sex tape. Monitoreret af en løgnedetektor. Kris benægter med et glimt i øjet, og løgnedetektoren bakker hende op.Den var nok ikke gået the other way around.

Kim er ikke den samme, som hun var dengang. Det ser man blandt andet i hendes interview i David Lettermans Netflix-talkshow ’My Next Guest Needs No Introduction’, hvor hun tårevædet forklarer om dengang, hun blev røvet i Paris.

Hendes hoved er løftet mod loftet, og hun vifter med hænderne, så tårerne ikke laver striber i hendes makeup, når de løber ned ad hendes kinder.

Det handler ikke om, hvorvidt hendes følelser er ægte. Det springende punkt er, at de ikke føles ægte. Hun glemmer ikke kameraet i et eneste sekund.

Arvtageren

Dokumentaren peger på, at Kardashian-familiens fremtid ligger hos den nye generation af Kardashian-børn (der er mange at tage af!).

Kigger man for eksempel på Kim og Kanye Wests datter North West, kan man se, at hun allerede har et imponerende antal følgere på sociale medier.

Hendes TikTok-profil med mor Kim Kardashian sender et klart signal om, at hun er ved at blive kørt i stilling som kronprinsesse af Kardashian-dynastiet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

For Kim Kardashian selv er blevet voksen. Da hun selv fik kontrollen tilbage over sit liv og brand, greb hun chancen. Og hun har været i total kontrol lige siden.

Har fansene tænkt sig at følge med længe nok til at se North West bære faklen videre? Svaret er ja, hvis man spørger ’Kardashians – hemmeligheden bag succesen’.

’Kardashians – hemmeligheden bag succesen’ kan ses på TV 2 og TV 2 Play fra i dag.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af