Soundvenue LIVE: Oplev ’Viften’, en af årets mest opsigtsvækkende danske film – og mød holdet bag

Soundvenue LIVE: Oplev ’Viften’, en af årets mest opsigtsvækkende danske film – og mød holdet bag
Plakaten til 'Viften'. (Foto: SF Studios)

Kan man spinde satire over Danmarks slavefortid?

Svaret er: ’Viften’, en af årets mest dristige og debatskabende danske film.

11. april klokken 20 i Empire Bio kan du være blandt de første i landet til at opleve Anna Neye og Frederikke Aspöcks originale fortælling, ligesom du kan møde duoen samt skuespiller Sara Fanta Traore, når de svarer på spørgsmål efter visningen (køb billet HER).

’Viften’ udspiller sig hos det danske kolonistyre på Skt. Croix i de Dansk Vestindiske Øer. Vi møder de to sorte kvinder Anna og Petrine, der er venner, men fra vidt forskellige udgangspunkter. Anna er fri og i et forhold med øens danske guvernør, som ellers også har en hustru derhjemme. Petrine er Annas slave.

Rygtet om et gryende oprør og Petrines drøm om at købe sig selv fri får dog den prekære konstellation til at vakle i filmen, der på overfladen kan lyde som en barsk og lidelsesfuld ’12 Years a Slave’-historie.

Men ’Viften’ er fortalt med et satirisk og kulørt blik, der udstiller absurditeten i slaveriet og den danske dobbeltmoral, så brutaliteten i sidste ende nærmest slår endnu hårdere igennem, når dramaet spidser til.

Bag filmen står Anna Neye, der har fået ideen, skrevet manuskriptet og spiller den ene hovedrolle som Anna, mens den anerkendte instruktør Frederikke Aspöck har dirigeret.

Skuespiltalentet Sara Fanta Traore spiller Petrine, mens også Jesper Groth, Claus Riis Østergaard og Caroline Henderson er på rollelisten.

Køb billet HER – og tilmeld Facebook-event HER.

Soundvenue LIVE: Forpremiere på ’Viften’ med q&a
Den 11. april kl. 20.00
Empire Bio i København

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af