AI-skabte spillefilm er kun et par år væk ifølge ‘Avengers’-instruktør

AI-skabte spillefilm er kun et par år væk ifølge ‘Avengers’-instruktør
Scarlett Johansson i 'Avengers: Endgame'. (Foto: Marvel)

Instruktøren Joe Russo, den ene halvdel af brødreduoen Russo, der er kendt for Marvel-film som ‘Avengers: Endgame’, tror på, at kunstig intelligens kan skabe en spillefilm om »to år«.

Det siger han i et fællesinterview med chefen for Epic Games, Donald Mustard, til Collider under Sands International Film Festival i Skotland.

Desuden delte instruktøren en række ting, han forestiller sig bliver mulige med kombination af kunstig intelligens og stærk teknologi:

»Du kunne gå ind i dit hus og sige til den kunstige intelligens på din streamingplatform, ‘Hey, jeg vil have en film med min fotorealistiske avatar og Marilyn Monroes fotorealistiske avatar. Jeg vil have det skal være en romcom, fordi jeg har haft en hård dag’, og så laver den en meget kompetent historie med dialog, der efterligner din stemme. Den efterligner din stemme, og pludselig har du en romcom med dig selv i hovedrollen, der varer 90 minutter. Så du kan kuratere din historie specifikt til dig«, beskriver filmskaberen.

Generelt ser Russo flere positive sider ved kunstig intelligens i underholdningsindustrien:

»Værdien af det er demokratiseringen af historiefortælling. Det er utroligt værdifuldt. Det betyder, at enhver i det her rum kunne fortælle en historie eller lave spil i fuld størrelse med hjælp fra fotorealistisk software eller en software og AI-værktøjer. Det, tror jeg, er det, jeg glæder mig mest til ved det«, siger Russo, der også fortæller om hvorvidt AI er uundgåeligt:

»Jeg er i bestyrelsen i nogle kunstig intelligens-selskaber. Jeg kan sige ud fra min erfaring med at være i bestyrelsen i de selskaber, at der er AI-firmaer, der udvikler AI for at beskytte dig fra AI. Og vi er desværre i en verden, hvor du får brug for en AI i dit liv, for uanset om vi ønsker at se det blive udviklet eller ej, kan folk, der ikke er venlige mod os, udvikle det alligevel. Så vi kommer til at være i den fremtid. Spørgsmålet er så: Hvordan beskytter vi os selv?«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af