FBI advarer mod hypet film: »Den har potentiale til at inspirere til sprængstofsangreb mod olie- og gas-infrastruktur«

FBI advarer mod hypet film: »Den har potentiale til at inspirere til sprængstofsangreb mod olie- og gas-infrastruktur«
'How To Blow Up A Pipeline'. (Foto: PR)

Det er ikke hver dag, at FBI udsender en officiel advarsel mod en ny film i de amerikanske biografer.

Men Daniel Goldhabers roste ‘How to Blow Up a Pipeline’ har alligevel fået FBI’s opmærksomhed.

‘How to Blow Up a Pipeline’ er en filmatisering af den svenske stjerneforfatter Andreas Malms kontroversielle manifest af samme navn, og den følger en række unge, amerikanske klimaaktivister, der ser sabotage på olie- og gas-fabrikker som det næste logiske skridt i selvforsvaret mod global opvarmning.

Fra FBI lyder det, at »filmen har potentiale til at inspirere til sprængstofsangreb mod olie- og gas-infrastruktur«. Det skriver IndieWire.

FBI opfordrer desuden det amerikanske politi til at holde øje med mistænkelige aktiviteter, hvor folk »forsøger at få adgang til infrastrukturen« eller gør »diskret og usædvanlig brug af kameraer til at lære mere om, hvordan infrastrukturen opererer«.

‘How to Blow Up a Pipeline’ er den anden spillefilm af den lovende amerikanske indieinstruktør Daniel Goldhaber, der debuterede med ‘Cam’.

‘How to Blow Up a Pipeline’ havde få visninger herhjemme i foråret, og Soundvenues anmelder var også positiv over for filmens portræt af en gruppe desillusionerede unge, hvis modløshed langsomt fører til radikalisering:

»Som akut øjebliksbillede af en ungdom – sågar en verden – der nægter at lade sig fratage sin fremtid, er filmens slagkraft umulig at komme udenom«, lød det blandt andet i den firestjernede anmeldelse.

‘How to Blow Up a Pipeline’ kan endnu ikke ses på streaming herhjemme.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af