Jussi Adler-Olsens ‘Afdeling Q’-bøger bliver til stor serie på Netflix

Jussi Adler-Olsens ‘Afdeling Q’-bøger bliver til stor serie på Netflix
Jussi Adler-Olsen, 2015. (Foto: Joerg Koch/Getty Images)

Alle vil tilsyneladende have en bid af Jussi Adler-Olsens meget populære ‘Afdeling Q’-bøger om efterforskeren Carl Mørck og hans sidekicks Rose og Assad.

Netflix har meldt ud, at de arbejder på en stor international serie over bøgerne med titlen ‘Department Q’. Det skriver blandt andet TV 2.

I en pressemeddelelse udtaler Netflix, at serien ikke kommer til at foregå i København men derimod i skotske Edinburgh. Det betyder også et internationalt cast, men indtil videre er der ingen informationer om, hvem der skal medvirke.

Scott Frank, der tidligere har stået bag Netflix-successer som ‘Dronninggambit’ og ‘Godless’, skal instruere, mens Chandni Lakhani (‘Vigil’) skal skrive manuskripterne.

Serien er i første omgang tiltænkt en sæson på otte afsnit, men hvis alt går vel, kan det nok snildt blive en længerevarende affære, der vil løbe side om side med de danske ‘Afdeling Q’-film.

Herhjemme har vi først fået Zentropa-filmene med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen, der blev store folkelige successer, men ikke behagede forfatteren.

Dernæst kom Nordisk Films igangværende filmserie med Ulrich Thomsen i hovedrollen. Her fik den første film ‘Marco Effekten’ en lunken modtagelse ved billetlugerne.

Den næste danske film i serien, ‘Den grænseløse’, skal bevise sit værd i 2024. Det vides endnu ikke, hvornår ‘Department Q’ forventes at få premiere på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af