Paprika Steen har »sit livs rolle« i ‘Toves værelse’ – se traileren

Paprika Steen har »sit livs rolle« i ‘Toves værelse’ – se traileren
'Toves værelse'. (Foto: Nordisk Film)

»Paprika Steen og Lars Brygmann i deres livs bedste roller«, lover pressemeddelelsen, der bringer nyheden om den første trailer til den kommende danske film ‘Toves værelse’.

Det er store ord om to af dansk films dygtigste skuespillere gennem mere små tre årtier med mange fantastiske præstationer på cv’et, men traileren giver visse indikationer om, at det ikke nødvendigvis er helt skudt i skoven.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er i hvert fald også to karakterer og en fortælling, Steen og Brygmann kender indgående, som de nu formidler i ‘Toves værelse’.

Filmen er nemlig baseret på Jakob Weis’ populære og anerkendte teaterstykke, hvor Paprika Steen og Lars Brygmann også indtog rollerne som forfatteren Tove Ditlevsen og hendes mand, chefredaktør på Ekstra Bladet Victor Andreasen.

Filmen foregår i 60’erne, hvor Ditlevsen og Andreasen er den kulturelle klasses førende kendisægtepar, men også gennemlever et turbulent forhold med skænderier og utroskab.

‘Toves værelse’ er et kammerspil, hvor Paprika Steen og Lars Brygmann er front and center, dog fyldigt suppleret af Joachim Fjelstrup som en ung Klaus Rifbjerg, der inviteres som tredjehjul i det på mange måder giftige forhold.

Martin Zandvliet, der tidligere har instrueret Paprika Steen i sin instruktørdebut ‘Applaus’, sidder i instruktørstolen, mens teatertykkets Jakob Weis – efterhånden fast samarbejdspartner med Paprika Steen, for hvem han har skrevet ‘Den tid på året’ og ‘Fædre og mødre’ – har stået for manuskriptet.

‘Toves værelse’ får premiere 22. juni.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af