Mads Mikkelsen deler ærefrygtindgydende Harrison Ford-anekdote ved Cannes-premiere – men er den sand?

Mads Mikkelsen deler ærefrygtindgydende Harrison Ford-anekdote ved Cannes-premiere – men er den sand?
Harrison Ford og Mads Mikkelsen under Cannes-festivalen. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Mads Mikkelsen flankerede Harrison Ford, da holdet bag ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ fredag mødte pressen ved Cannes-festivalens traditionsrige pressekonference.

Her var fokus selvfølgelig primært på den 80-årige hovedrollestjerne, der flere gange virkede til at blive rørt over modtagelsen på festivalen, hvilket han også var blevet aftenen før ved gallapremieren.

Men til sidst syntes Mads Mikkelsen, der i filmen spiller skurkerollen som nazisten Dr. Voller, tilsyneladende at der var lovlig meget fokus på Harrison Fords status som aldrende stjerne og en mand på vej mod sit livs vinter.

»Må jeg bare lige sige … Ved vores første natteshoot var vi færdige klokken fem om morgenen og var bare alle så trætte og ville hjem og sove. Så tager Harrison sin cykel og cykler fem kilometer. Hvad skal vi andre så gøre!? Jeg tror, der er et par Indy’er mere i ham«, sagde danskeren.

Senere bemærkede Harrison Ford dog grinende, at historien var »bullshit«.

»Hvad, løj du?« spurgte Mads Mikkelsen ham.

»Der er … en delvis sandhed«, replicerede Harrison Ford, der af en kvindelig journalist lige havde fået at vide, at han stadig var lækker.

Hvordan holdt han sig så godt, ville hun vide.

»Jeg er blevet velsignet med denne krop. Tak for at lægge mærke til det«, sagde Ford jokende til stor latter i salen.

Under pressemødet fortalte Mads Mikkelsen også om sit eget forhold til Indiana Jones.

»Jeg var 15, hvor vi lejede en moviebox med fem film, og det var den tredje film, vi så, og den blæste os bagover. Vi så den igen og igen og igen, min bror og jeg«, sagde han.

»Det var før, jeg drømte om at blive skuespiller, men jeg ville være Indiana Jones. Den betydning havde den over hele verden. Der er franchises, som mange kan lide, og mange ser. Men den her elsker alle. Det er en fejlbarlig karakter, som er charmerende, lyver og stjæler. Og vi vil være som ham«.

‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ får dansk biografpremiere 28. juni.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af